Thema van de dag Snacks tussendoor

Was en reinig een selderij. Giet 250 ml tomatensap in een glas. Breng op smaak met peper, Salu en Tobasco indien nodig, roer met de stengel bleekselderij. Totaal ongeveer 50 calorieën.

Snij 1/4 meloen in hapklare stukjes en peper. Envelop Parmaham met vier flinterdunne plakjes. Totaal ongeveer 175 calorieën.

Snij het halve bed van de waterkers af en was het. Was 1 appel, verwijder de zaadjes en snijd in zeer fijne blokjes. Schud 100 g magere wrongel met mineraalwater, zout en peper. Vouw de appel en een deel van de tuinkers in. Verspreid de dip op een plak volkoren brood en garneer met de overgebleven tuinkers. Totaal ongeveer 225 calorieën.

Was 4 tomaten, driekwart en plaats in een kom. Verkruimel 50 gram fetakaas en voeg deze toe aan de tomaten. Sprenkel met 1 theelepel olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Serveer met gehakte peterselie, dille of basilicum. Totaal ongeveer 200 calorieën.

Verwarm 10 verse, gevulde ravioli in 250 ml kippenbouillon gedurende ongeveer 5 minuten (fornuis of magnetron). Breng op smaak met zout en peper. Voeg 1 el vers gehakt bieslook toe. Totaal ongeveer 160 calorieën.