Wandeltochten Tour de luxe

Schwäbische Alb: Grenzgänger Weg (Baden-Württemberg / Duitsland)

Circulaire wandeling, met begin- en eindpunt op de berengrot. De bewegwijzerde en uitstekende tour (Qualitätsweg Wanderbares Deutschland) loopt gedeeltelijk langs de historische grens tussen de voormalige koninkrijken Württemberg en Pruisen. Veel mooie uitzichten (bij mooi weer met uitzicht op de Alpen) en afwisselende route door bossen, weiden en velden. In sommige delen van het bos is de stormschade veroorzaakt door de begraafplaats "Lothar" op 26 december 1999 nog steeds zichtbaar. Onderweg zijn de rustpunten vrij beperkt - net voor het einde een bezoek waard aan de Ausflugslokal Bärentatze.

Lengte ongeveer 23 kilometer
Eis eenvoudig tot medium, geen verdere vereisten nodig
Hoogte 400
Wandeltijd 6, 5 uur
Materiaal wandelschoenen en uitrusting
Uitgangspunt beergrot in Sonnenbühl

Verdere informatie

Bad Schandau: Door de Schrammsteine ​​(Saksisch Zwitserland / Duitsland)

Veeleisende rondwandeling met spectaculaire secties over ijzeren ladders en bruggen. De beloning hiervoor: fenomenale uitzichten en soms bizarre klimrotsen. Na de start gaat het gedeeltelijk over de Luther Trail, later leidt het pad naar de brede opening op de 40 meter hoge Teufelsturm (ongeveer 7, 5 km). Deze rotsformatie heeft de bijnaam "Symbool van Saksisch bergbeklimmen"
en werd aan het begin van de 20e eeuw beschouwd als de zwaarste klimrots in Saksisch Zwitserland. Als je de tour wilt verlengen en nog een dag in het nationale park wilt doorbrengen, kun je kamperen op een van de zogenaamde Boofen-pleinen, de Saksische naam voor gratis nachten. In totaal zijn er officieel 57 boofers in Saksisch Zwitserland.

Lengte ongeveer 13, 5 kilometer
Vereisten middelmatig tot zwaar, zeker voet en nodig voor hoogtes
Hoogte 592
Wandeltijd 3, 5 uur
Materiaal wandelschoenen en uitrusting
Uitgangspunt marktplaats Bad Schandau

Verdere informatie

Seven Summits Tour Schröcken (Allgäuer Alpen / Oostenrijk

Uitdaging voor ambitieuze wandelaars: 50 kilometer en 4500 hoogtemeters over de zeven grensbergen van Schröcken. De tour wordt ook geadverteerd als een wedstrijd. Terwijl de winnaars minder dan tien uur nodig hebben, reizen de meeste deelnemers 20 uur of meer. Wie de tour plant als een tweedaagse wandeling, overnacht in de Biberacher Hütte. De route heeft geen grote problemen, maar het vereist uithoudingsvermogen.

Duur 1 tot 2 dagen
Vereiste medium, zekere voet, goede staat
Hoogte 4500
Looptijd 10 tot 24 uur
Uitrusting Wandelschoenen en -uitrusting, koplamp, functioneel ondergoed

Verdere informatie

Kreuzspitze in de Ammergauer Alpen (Beieren / Duitsland)

De Kreuzspitze is de hoogste berg in de Beierse Ammergauer Alpen op 2185 meter. De koorddans van de Kuchelberg naar de Kreuzspitze is een prachtige rondrit en biedt een prachtig uitzicht in alle richtingen - zolang je duizelig bent. Het is een spectaculair wandelavontuur in een zeer ongerepte en eenzame omgeving over gedeeltelijk ruig terrein. De lange tour start in Graswangtal, maar de eerste vijf kilometer meer zijn een wandeling in de vlakte naar het daadwerkelijke startpunt, een klein onverharde weggetje op een onopvallende open plek. Je moet zeker ervaring en know-how voor bergbeklimmen meenemen, omdat het ook een paar steile stappen moet overwinnen. En overweeg om voldoende vloeistof en voedsel in te pakken.

Lengte 24 kilometer
Vereiste moeilijke, lange koorddans wandeling, zekere footedness en een hoofd voor hoogtes belangrijk
Hoogte 1900
Wandeltijd 10 uur
Materiaal wandelschoenen en uitrusting
Uitgangspunt parkeren Graswang

Verdere informatie

Schneibstein over Gotzenalm (Berchtesgaden / Duitsland)

De wandeling naar de Schneibstein (2276 meter) met vorige overnachting in de Gotzenalm (1685 meter) is een geweldige tweedaagse tocht direct over de Königssee. De klim naar de Gotzenalm is vrij lang om vier uur - maar niet echt veeleisend. Je moet uiterlijk om 14.00 uur vertrekken om je te vergapen aan de prachtige uitzichten, waaronder het Watzmann-massief, de Königssee en de Hochkönig. Na een nacht op de Gotzenalm te hebben doorgebracht, fietst u op de tweede dag over gematigd moeilijke, goedgelegde en veelbelovende trails naar de Schneibstein - de lichtste 2000's aan de Königssee. Je moet echter het tweede deel van de tour niet onderschatten, hij trekt zichzelf aan.

Duur 2 dagen
Vereiste eenvoudige, zekere voet en een hoogtepunt voor hoogtes zijn vereist
Hoogte 1700
Wandeltijd dag 1: 4 uur, dag 2: 8 uur
Uitrusting Wandelschoenen en -uitrusting, hutten slaapzak, koplamp, functioneel ondergoed
Hutten Königsbachalm, Gotzenalm

Verdere informatie

Rodalber Felsenwanderweg (Palts Woud / Duitsland)

De instaprond-route door het grootste aaneengesloten bosgebied in Duitsland is al meerdere keren bekroond als predikaat wandelpad. Dankzij de markering met in totaal 101 berichten, is de oriëntatie relatief eenvoudig. Laat je niet afschrikken door de marathonafstand (ongeveer 44 kilometer) - de hele route bestaat uit verschillende aaneengesloten cirkelvormige wandelingen, zodat je vrijwel altijd op en af ​​kunt. Bekend is de tocht, die over natuurlijke bos- en boswegen door elf valleien rond het dorp Radalben slingert, naar maximaal 50 meter hoge rotsformaties van Buntsandstein - het pad voert langs 20 van deze bizarre reuzen. Een ander hoogtepunt is de 40 meter diepe berengrot (post 82), de grootste natuurlijke zandstenen grot in de Palts.

Duur 2 tot 4 dagen
Vereiste laag tot gemiddeld
Hoogte 1000
Totale looptijd : 13 uur
Materiaal wandelschoenen en uitrusting
Hutten Hilschberghaus van de PWV Rodalben, Joggelhütte, Wandertreff in Hettersbach

Verdere informatie

Hirschberg & Tegernsee (Beieren / Duitsland)

Voor veel München is de Hirschberg bijna hun woonkamer en de wandeling een echte klassieker. Groot voordeel: de weg is bijna het hele jaar te belopen, de tocht is vrij eenvoudig en de altijd goede paden bieden geen speciale uitdagingen.Het uitzicht op Tegernsee, Blauberge, Ross en Buchstein evenals de Zugspitze en Karwendel is goed zichtbaar overweldigend. De top nodigt ook uit om een ​​beetje te blijven hangen, want op de verschillende banken en grasvelden kun je echt genieten van je lunch. De tour is ook erg populair bij trailrunners omdat de redelijk vlakke hellingen zowel omhoog als omlaag aangenaam zijn om te lopen. Pas op voor nat of slecht weer; dan kan de route over de skipiste zowel bergop als bergaf erg glad zijn.

Lengte 12 km
Vereiste eenvoudig tot medium, goed ontwikkelde paden, geen steile passages
Hoogte 900
Looptijd 4, 5 uur
Materiaal wandelschoenen en lichte wandeluitrusting
Hütten Hirschberghaus, Rauheckalm

Verdere informatie

Schesaplana-rondreis (Bludenz / Oostenrijk)

Hoog op de tour op de Schesaplana (2964 meter). De start staat in brand. Vanaf de parkeerplaats Innertal loopt het pad door de Zalim-vallei naar de hut Oberzalim en naar de Mannheimer-hut - op 2.679 meter de hoogste hut in de Vorarlberg, direct onder de Brandner-gletsjer. De beheerde hut heeft ruimte en slaapzaal. De volgende dag gaan we over de gletsjer en een heuvelrug naar de top van de Schesaplana, vanwaar je - op goede dagen - een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen. Vervolgens leidt het pad naar Totalphütte. Hier is het de moeite waard om even te pauzeren en te genieten van het uitzicht over de lager gelegen Lünersee vanaf het plateau. Eenmaal daar kunt u de afdaling met de Lünerseebahn vergemakkelijken - of u kunt helemaal doorlopen naar het startpunt van de tocht. Vooral in de hogere regio's is het pad soms behoorlijk veeleisend, sommige passages leiden via klimsystemen (ladders of trappen) - maar zijn nog steeds mogelijk.

Duur 2 dagen (24, 5 kilometer)
Veeleisende zware, zekere voeten en een goede conditie zijn noodzakelijke voorwaarden
Hoogte 4000
Wandeltijd dag 1: 5 uur, dag 2: 4, 5 uur
Uitrusting Wandelschoenen en uitrusting, functioneel ondergoed, hutten slaapzak

Verdere informatie

Bodden-Panoramaweg (Rügen / Duitsland)

Het water aan de linkerkant, het eiland aan de rechterkant - dit is het motto van de route die is toegekend als kwaliteitsroute. Start is in Neunkirchen in de Boddenlandschaft in het noorden van Rügen. Natuurlijk, zonder grote hoogteverschillen, leidt de route door de stille weiden en natuurlijke bossen - met een beetje geluk kunt u onderweg de plaatselijke adelaar of otter zien. Het gemarkeerde pad loopt langs de Moisselbritz en gemakkelijk omhoog en omlaag naar Buchenberg. Direct bij de grote Jasmunder Bodden op grote Banzelvitz, Ralswiek en Lietzow (op het natuurlijke strand een badpauze-plan) naar Mukran.

Duur 1 tot 2 fasen (ongeveer 24 kilometer)
Vereiste laag
Hoogte 100
Wandeltijd 6 uur
Uitrusting wandelschoenen of stevige schoenen

Verdere informatie

Koning Ludwig Karwendel Tour KArwendel / Duitsland

Aangezien Falkenhütte momenteel wordt gerenoveerd, wordt verwacht dat deze klassieker de komende twee jaar een alternatieve route nodig heeft. De tour start in Vorderriß, waar het echte Karwendel-gebergte begint. Vanaf hier leidt de Reitsteig, die werd gebouwd door koning Ludwig II voor zijn wandelingen door de bergen, naar het dak van de tour, de Schafreiter (2101 meter). Deze bevindt zich in de directe omgeving van de schilderachtige Tölzer Hütte, waar u de eerste nacht doorbrengt in een gedeelde kamer of slaapzaal. Maaltijden worden hier aangeboden, maar je hoeft niet te douchen. Op de tweede dag rijden we door het Rißtal in de richting van Hinterriß, waar u comfortabel kunt slapen in een landelijke herberg. Alternatief: het pad over het Baumgartensattel en de Fleischbank. Op de derde dag leidt het pad door de Lalider-vallei. In de beekjes is het het beste om de drinkfles opnieuw te vullen, want het duurt ongeveer drie uur en 800 meter om bij de Hohljoch te komen. Daarna gaat het bergafwaarts over de Engalm naar Ahornboden.

Duur 3 dagen
Vereiste medium, staat, onzekere staat
Altimeter helemaal 1800
Wandeltijd dag 1: 4 uur, dag 2: 4 uur, dag 3: 5 uur
Uitrusting Wandelschoenen en -uitrusting, hutslaapzak, functioneel ondergoed
Hutten Tölzer Hütte, Moosenalm

Verdere informatie