Indoor sporten klimhallen

Halls panorama

De klimhal in Heilbronn heeft een muurhoogte van 18, 5 m en biedt een klimoppervlak van 1780 m2.

boulderen

Klimmen van de rots op lage hoogte. Deze variant vereist niet alleen kracht, maar ook creativiteit.

Boulderzone en balie

In de klimhal Heavens Gate in München zijn er verschillende moeilijkheidsniveaus in het bouldergebied. Verticale en horizontale wanden zijn beschikbaar in verschillende neigingen. Een kantelbare wand, die continu naar wens kan worden aangepast, is ook beschikbaar. De hal heeft een totaal klimoppervlak van 3500 m 2 .

Klimhal met hoog touwenparcours

De klimhal "Canyon Chorweiler" in Keulen biedt twee torens (12 en 16, 5 m hoogte). Het wandoppervlak is ongeveer 1100 vierkante meter.

toprope

De klimmer is beveiligd met een touw bevestigd aan het bovenste uiteinde van de route met een omleider.

voorklimmen

Bij het beklimmen van de leiding moet de klimmer zich een weg banen naar de volgende tussenbescherming.

Klimhal in XXL

Het klimgebied is in totaal 2200 m 2 . De muurhoogte is 16 m en de routes strekken zich uit over een maximum van 35 m. Het rotsgebied van de hal is 150 m 2 .

In het midden van het Ruhrgebied

Het klimcentrum Neolit ​​in Bochum bevindt zich in een voormalige machinekamer. De totale afmeting is een aanzienlijke 2700 m². De hal is 16 m hoog en biedt een routellengte van max. 22 m.

regio Rhein-Neckar

In Bensheim is sinds 2007 een klimhal met een klimoppervlak van 1500 m 2 en een muurhoogte van maximaal 15 m. De langste klimroute is 30 m lang.

overzicht

De klimhal "High Moves" in Bensheim heeft verschillende klimgebieden. Naast toprope en lood is er ook een keyrollekamer met een oppervlakte van 100 m 2 .

boulderen

De klimhal in Wesselingen heeft een indoor rotsblok van 150 m 2 . Daarnaast zijn er 2500 m 2 om te klimmen in het leidende gedeelte en de Toprope-routes. De muurhoogte is maximaal 16, 5 m.

Leipzig

De muurhoogte van de klimhal No Limit is 16 m. Op een klitgebied van 2300 m 2 kun je routes van maximaal 25 m beklimmen.

Boulder area

No Limit: op boulderfans wacht een boulderoppervlak van 145 m 2 .

Klimmen en boulderen op een oppervlakte van 850 m2. De klimhal XI.Grad in Paderborn heeft zowel routes voor beginners als ervaren klimmers. Daken, hellingen, kruispunten en overstekken ... dus alles wat het klimhart verlangt.

Klimmen met coach

Veiligheid is altijd een factor bij het klimmen. Als u op zoek bent naar een uitdaging op een klimmuur, moet u beveiligingskennis kunnen bieden. Ontbrekende of verouderde vaardigheden kunnen in een klas worden verworven onder begeleiding van een trainer.