Drink meer 5 redenen voor meer vocht

Schop voor het hoofd

Sommige dextrose is niet altijd de ultieme oplossing als gebrek aan concentratie en vermoeidheid het denken moeilijk maken. Studies tonen aan dat zelfs een vloeibaar verlies van één procent van het lichaamsgewicht leidt tot beperkingen in de prestaties. De oorzaken: een verminderd bloedvolume, de gecompliceerde uitscheiding van metabole eindproducten en de slechtere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen. Brain Tip: Drink voordat de dorst opkomt.

Beauty elixir

Bij gebrek aan vloeistof worden de depots van de huidcellen zeer zwaar geleegd. "Slapende huid en toegenomen rimpels zijn zichtbare gevolgen", zegt voedingsdeskundige Prof. Dr. med. Michael Hamm. Een studie van de Universiteit van Hamburg onderzocht de verandering in de huid vóór, tijdens en na een bepaalde periode van optimale waterinname. Het resultaat: tijdens de drinkfase toonden ultrasone metingen een aanzienlijke verbetering van de huid, waardoor het weefsel er voller , frisser en gladder uitzag.

afslankproducten

In het geval van dorst nemen velen hun toevlucht tot calorierijke dranken zoals limonade. Een studie door de Charité in Berlijn heeft aangetoond dat alleen de conversie van limonade & Co. naar leidingwater de kilo's kan doen tuimelen. Het drinken van 500 ml koud water vlak voor de maaltijd verhoogt de verzadiging en verhoogt ook het energieverbruik. Uitgevoerd tot een jaar, zou het lichaam ongeveer 36 500 calorieën per dag kunnen verbranden met 1, 5 tot 2 liter water per dag. Dat betekent: vijf kilo minder!

Topfit gevoed

Wist u dat ons organisme na een uur joggen op 30 graden extra 1, 6 liter "koelvloeistof" nodig heeft? Elke beweging genereert energie - 70 procent ervan als warmte; en dat moet worden weggenomen. Geen wonder dat lichaamsbeweging zweterig is. "Vochtgebreken leiden tot verminderde prestaties in de sport en kunnen zelfs warmteontwikkeling en instorting veroorzaken", waarschuwt Tru-expert Hamm, expert in Fitness. Zijn tip: reik naar de fles voor de training.

Proost gezondheid

"Geen redding zonder water, " zei Goethe. Als koelmiddel en reactant voor metabole processen is het onmisbaar. Een constante vloeistofdruk, volgens nieuwe studies wijst op een hoger risico op nierstenen en blaaskanker. Depressie en tussenwervelschijfproblemen kunnen ook meer uitgesproken zijn bij het drinken van rot. Dus: Drink jezelf!