Turkse Rivièra Vier prachtige fietstochten

Marokko / round trip

Op 10 mountainbike-dagen ontdekt u de magische en magische plaatsen en landschappen in Marokko. De 670 kilometer lange tocht voert je over de Hoge Atlas, door de Todra en de Dades-kloof naar Marrakech, de historische koninklijke stad. Maar Ait Benhaddou is ook op de route, die als achtergrond diende voor vele bekende films. Voor de verandering, na de helft van de reis, wisselt u de teller in. Gedurende drie dagen zal de kameeltrekking door de woestijn gaan, een nacht onder de sterrenhemel en zich aansluiten bij een caravan.

Data & kosten
26.3.-9.4. en 5.-19.11., vanaf 2500 Euro inclusief vlucht vanuit München

meer

Spanje / Mallorca

Het Balearische eiland is het bolwerk voor plezier- en wegwielrenners, voor triatleten en mountainbikers. Of het nu een trainingskamp, ​​vakantie of rondreis is: in de milde maar zonnige lente- en herfstmaanden zijn de kleine wegen stevig in handen van motorrijders. Er is waarschijnlijk geen tweede plaats wereldwijd, waar de infrastructuur voor fietsers beter is dan in Mallorca. Veel hotels hebben nu speciale stations met verhuur en service. Een van de grootste aanbieders is Fietsvakanties met 17 hotels.

Data & kosten
Fietstochten 6.-13.10., Vanaf 750 Euro; Fietsweek van begin februari tot begin juni en van september tot half oktober, vanaf 550 Euro, elk zonder vlucht.

meer

Italië / Toscane

Een 6-daagse tour met e-bikes - perfect voor beginners en partners met verschillende niveaus van prestaties. Omdat je de tour op MTB's of racefietsen kunt afhandelen. Op dagelijkse etappes tussen 32 en 56 kilometer brengen de goed verharde secundaire wegen u naar de mooiste hoekjes van Toscane tussen Siena en Montalcino. Op de grens tussen Toscane en Umbrië, aan het meer van Trasimeno, vinden mountainbikers de juiste paden, weiden en bospaden om zich op de asfaltwegen te ontspannen.

Data & kosten
E-Bike Tour 2.-9.6. en 15.-22.9., vanaf 1150 euro; Het meer van Trasimeno van 7 april tot begin november, vanaf 855 Euro, eigen aankomst.

Informatie www.alpstours.eu

Kroatië / Island Hopping

Veeleisende MTB-tochten of ontspannen plezierreizen - behalve Mallorca, Kroatië is een van de meest gewilde fietsbestemmingen vanwege de diversiteit. Het gebied rond Dubrovnik combineert bergtochten en routes langs de kust. Vanuit Zadar gaat het per schip en per fiets op ontdekkingen op het eiland, hetzij in de Kvarner of in de baai van Dalmatien. Ben je op zoek naar connectie? Organisator Sunwave biedt extra enkele tochten per fiets aan.

Data & kosten
Fiets en boot van 2 juni tot 22 september, vanaf 555 euro plus vlucht vanaf 270 euro; Sportieve 7-daagse fietstochten van Dubrovnik van 1 april tot 3 juni en van 28 september tot 7 oktober 2012, vanaf 380 euro plus vlucht vanaf 150 euro.

Informatie, www.velotouren-croatia.ch