Gezonde voeten 5 top verzorgingstips

zweetvoeten

De zweetklieren op onze zolen reguleren de lichaamstemperatuur niet: hun afscheiding zorgt ervoor dat de blote voeten een goede tractie hebben - en helaas vaak morsen. Tip: De "Silver active" -voetspray met zilverionen tegen zweet en voetgeur, van Hansaplast, ongeveer 3 euro.

Huid- en nagel schimmel

Zeer irritant en een veel voorkomend probleem voor atleten. Tip tegen huidschimmel: Canesten of Lamisil zalf / crème, apotheek. Nagelschimmel (typisch: verkleurde, kruimelige nagels) is zelfs nog meer persistent, de succesvolle behandeling duurt enkele maanden. Tip: Ciclopirox Winthrop-nagellak, ongeveer 12 euro.

klap

Omdat de zomerschoenen voor dames met mooi gelakte tenen er geweldig uitzien, maar dikwijls zwaarhandig zijn, zijn blisterverpakkingen, zoals die van Compeed, ongeveer 7 euro (5 stuks) in elke handtas.

Ruwe huid

Om te helpen tegen een droge huid en fijne scheuren. Reparatie voetcrème 10% Ureum door Eucerin, ongeveer 8 euro. Tip: 's avonds crème, slaap met sokken.

hoornvlies

Dit maakt voeten geaaid: een innovatie tegen het hoornvlies is de onmiddellijke oplossing van Scholl, met een extreem korte belichtingstijd. Ook nieuw van Scholl: de maïskolfpin (foto), ongeveer 8 € en het acute pleister van Schrunden, ongeveer 8 €.