Glowacz-expedities

Baffin Island

"Neem de lange weg naar huis" Stefan Glowacz en partner Robert Jasper doopsel hun 800 meter lange route naar "The Bastion", zoals de Inuits het rotsblok hebben genoemd.

Baffin Island

Glowacz en het team gebruiken de Qamutiiks, enorme houten sledes die de Inuits achter hun sneeuwscooters trekken om de ongeveer 750 kg aan uitrusting te vervoeren.

Baffin Island

De Inuit noemen het Bastion het imposante bolwerk bij de ingang van de Golf van Ghanuk. 800 meter de muur stijgt direct uit de bevroren zee, waar Stefan Glowacz naar boven vecht.

Baffin Island

Het duurde 25 dagen om terug te keren naar Skier en Pulkas van "The Bastion" naar de Clyde River. 25 vermoeiende dagen aan de rand van fysieke prestaties.

Nepal

In het klooster in Simigaon, het laatste dorp voor het basiskamp in Gauri Sankar, viert een boeddhistische monnik een zegeningsceremonie voor Stefan Glowacz en David Göttler.

Nepal

Bij het instappen op het basiskamp op 3670 meter hoogte bij de Gauri Sankar helpen sherpa's de twee expeditieleiders Glowacz en Göttler de uitrusting te vervoeren.

Nepal

Te veel sneeuw maakte de aanpak van de marteling van Gauri Sankar. Vanwege slecht weer moest de eerste beklimming worden gestopt.

Stefan Glowacz

Stefan Glowacz (43), sportklimmer en professionele avonturier is sinds 1994 expert op het gebied van True Fitness-blog voor avontuur en expedities.

prentenboek

"Expedities aan het einde van de wereld" Het geïllustreerde boek bevat 240 pagina's en 180 foto's, is uitgegeven door Delius Klasing Verlag en kost 39, 80 euro.