Snel afslanken op de buik 10 oefeningen voor de maag

1. Voetsteun

Rugliggend, zet je voeten op. Beweeg nu je handen afwisselend langs de zijkant van de voet - beginnend bij de hiel - tot aan de toppen van je tenen.

2. Zijplank met rotatie

Plaats schuin op de linkerbilhelft en kruis de rechtervoet over links (foto hierboven). Ontgrendel het lichaam van de vloer en rek het uit (zie foto rechts) en pas vervolgens de rechterarm onder het lichaam (afbeelding hieronder).

3. Kantelen van de kofferbak

Met zware halter. Sta rechtop, voeten goede heupbreedte. Kantel eerst naar de kant van de halter (foto links) en vervolgens naar het midden naar de andere kant (afbeelding rechts). Trek niet uit de armen, maar uit het midden van het lichaam!

4. Diagonale crunch

Rugliggend, handen op het hoofd. Til de romp nu iets op. Anders, beweeg de linkerelleboog naar de rechterknie, dan de rechterelleboog naar de linkerknie.

5. Fooien

Ga op je rug liggen. Beweeg de armen zijwaarts naar schouderhoogte. Til vervolgens je benen een voor een op en strek ze naar boven (foto links). Benen naar rechts (foto rechts), kantel vervolgens over het midden naar links. Laat de schouders op de grond!

6. Crunch met rotatie

Leun 45 graden naar achteren, til de benen lichtjes op. Vuisten samen. Draai de koffer naar rechts en kantel de benen naar links. Wijzig vervolgens de bewegingsrichting.

7. Straight Crunch

Liggen rug, benen een na de ander naar boven (foto links). Rol de romp op en tik met je handen op de enkels (foto rechts).

8. dubbele bijl

Til de romp in rugligging een beetje op, met de handen op het hoofd. Hef je benen op, het ene been iets hoger dan het andere. Nu gaan de benen in snelle verandering elk naar net voor de grond.

9. Ball crunch

Liggen op de rug, op een paar voeten zetten, de bal met beide handen pakken en de armen naar boven brengen (foto links). Rol de romp op en strek de bal hoger naar het plafond (afbeelding rechts).

10. Power gooit

Stabiel, voeten goed op heupbreedte van elkaar, breng bal (of gewichtsbal) voor het lichaam (foto links). Gooi de bal nu met zoveel mogelijk druk naar de grond en vang hem opnieuw op (foto rechts).