Afvallen Gezond eten met vetvallen

vruchtensap

Let op suikerval! Onverdunde vruchtensappen hebben een hoog koolhydraat- en suikergehalte. Dit geldt ook voor frisdranken en limonade. Drink water liever of tussen een sapspritzer.

Sushi

Het hangt van de inhoud af: de meeste soorten bevatten een zeer laag caloriegehalte. Pas op voor varianten met roomkaas of mayonaise. Zelfs met de sojasaus moet je zuinig zijn. Ze is erg zout en dorstig.

wraps

Op het eerste gezicht worden hier gezonde ingrediënten gebruikt - maïs, sla, paprika ... maar pas op voor de dosering van sauzen en de vleeskeuze. Dit is waar calorie- en vetvallen zich verbergen: minder is soms meer!

ijsthee

Afgewerkte ijsthee uit de supermarkt is verdomd zoet. Suiker, honing of andere zoetstoffen dragen hieraan bij. Dit verhoogt het caloriegehalte van de drank. Beter om de zelfgemaakte versie te kiezen!

müsli

Klinkt onschuldig, maar dat is het niet: de meeste knapperige granen hebben een te hoog suikergehalte en olie wordt gebruikt om de gewenste textuur te bereiken. Betere lichte fitnessvlokken met vers fruit en yoghurt mix!

tofu

Tofu zelf is niet het probleem, maar de Servierweise: Omdat het product geen verbluffende smaak heeft, wordt het meestal verfijnd door sauzen of een Vinaigrette naar de smaak. Zorg ervoor dat je de light-versie kiest.

Veggie burger

Dieet en fast food passen niet echt bij elkaar - zelfs als je de cholesterolvette bom niet gebruikt, de gehaktbal. Denk eraan, vette sauzen en vooral kaas zijn niet goed voor de droomfiguur!

Gedroogd fruit

Eet liever vers fruit! De gedroogde versie bevat meestal meer calorieën en wordt vaak gesuikerd.

Koffie met melk

Je drinkt je koffie niet zwart? Controleer vervolgens de melk op vetgehalte. Als je veel koffie per dag drinkt - bij voorkeur nog steeds gesuikerd -, dan is de last op zijn calorieënrekening bovendien hoog.

rijstwafels

Rijstwafels zijn vetvrij en hebben een laag caloriegehalte. Dit wekt snel het verlangen naar "echt" voedsel. Twee, drie wafels per dag doen geen pijn. Je moet het echter niet helemaal alleen eten.

salade

Heerlijk, gezond en vers - maar alleen als ze geen rijke verbanden gebruiken. Vermijd ook het toevoegen van kaas, noten en croutons.