Fatburner vuur voor de stofwisseling

chili

Zelfs kleine hoeveelheden van de vurige pods drijven zweetdruppels op ons voorhoofd. Verantwoordelijk hiervoor is de natuurlijke penetrante capsaïcine. Net als bij sport, verhoogt de stof op de korte termijn de thermogenese in het lichaam met maximaal 25 procent. Resultaat: het calorieverbruik neemt tijdelijk toe.

Groene thee

Tot nu toe heeft hij de krantenkoppen gehaald omdat hij cholesterol verlaagt en beschermt tegen kanker en een hartaanval. Een onderzoek door het Health Care Products Research Laboratory Tokyo heeft nu aangetoond dat catechinen uit groene thee bij muizen de opslag van vet in het lichaam en in de lever remmen. Bovendien moet de thee het energieverbruik verhogen. Het is nog niet bekend of de resultaten kunnen worden overgedragen op mensen. Tot die tijd is het het beste om dagelijks (groene) thee te drinken.

gember

Gingerol en Shogaol zijn de actieve ingrediënten van verse knollen, die onze hittemetabolisme, bloedsomloop en spijsvertering op dezelfde manier stimuleren als chilipepers, waardoor Asia-Food zo figuurvriendelijk en gezond wordt. Tip: Ginger smaakt ook prima in zwarte thee.

lam

Met 78 milligram L-carnitine per 100 gram is lam een ​​topleverancier van deze krachtsubstantie. Carnitine speelt een cruciale rol in het lipidenmetabolisme: het transporteert vrije vetzuren naar het inwendige van de cel, waar ze vervolgens worden verbrand. Talrijke studies hebben aangetoond dat een optimale toevoer van carnitine de vetverbranding met wel 10 tot 13 procent kan verhogen. Tip: lichaamsbeweging en lichaamsbeweging stimuleren het vetverbrandende effect van L-carnitine!

Pollock

... zweeft als slank voer vooraan, omdat de zeevis weinig vet bevat, veel eiwitten bevat en, vooral met zijn hoge jodiumgehalte, een belangrijke bijdrage levert aan de gewichtsregulatie. Tenslotte is jodium betrokken bij de vorming van schildklierhormonen, die onder andere het niveau van basaal metabolisme reguleren. Met 200 microgram per 100 gram dekt een zalmschaal precies de dagelijkse behoefte aan jodium.

water

... u zou ongeveer twee liter per dag moeten drinken, omdat het de calorie-vrije dorst lest, de maag vult en zo het hongergevoel vermindert. Het verhoogt volgens een studie van de Charité in Berlijn zelfs het energieverbruik! Als u twee liter water per dag drinkt (bij voorkeur een groot glas voor elke maaltijd), neemt uw energie-inname toe met maximaal 100 calorieën. Het extra calorieverbruik per jaar komt overeen met ongeveer vijf kilogram lichaamsvet. Dus proost!

kaneel

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat kaneel de effectiviteit van insuline verbetert, dus er is minder insuline nodig. Aldus kunnen de nadelen van een hoog insulinegehalte worden vermeden. Je moet dus vaak zelfs pittig eten met het fijne kruid smaak geven. Nog een voedingssupplement: de zoete kaneelaroma vermindert de hunkering naar chocolade en co.

citroenen

... behoren tot de citrusvruchten van de leiders wat betreft vitamine C-gehalte. Het immuunsysteem is onmisbaar voor het vetmetabolisme, omdat het samen met niacine en vitamine B 6 de productie van L-carnitine in het menselijk lichaam regelt en zo de vetverbranding in de spier bevordert. Etherische oliën van citroen bevorderen de ontgifting via de lever, wat belangrijk is bij het afvallen.

uien

... laat diegenen die bereid zijn om hun tranen van vreugde af te breken, omdat de ingesloten zwavelverbinding allicine de bloedcirculatie verbetert, de spijsvertering bevordert en een dehydraterende werking heeft. Overigens verhoogt Allicin de stofwisseling en neemt zo toe (natuurlijk slechts minimaal!) De vetverbranding. Tussen haakjes: knoflook, lente-uitjes en sjalotten hebben ook dit effect.

grapefruit

Adrenerge amines in grapefruit - stoffen die reageren op adrenaline - verhogen de vetverbranding en verhogen het energieverbruik. Volgens onderzoek is het effect het grootst wanneer de grapefruit direct na de hoofdmaaltijd wordt gegeten. Bovendien, de ingesloten pectine, een in water oplosbare vezel, bevordert de spijsvertering en zwelt in het maagdarmkanaal. Aflevering: De ene is voller. Wees echter voorzichtig met het bitterzoete fruit! Het verzwakt het effect van sommige medicijnen - z. Als anti-allergische geneesmiddelen, bètablokkers en antibiotica.