Rugsport Zeven technische oefeningen tegen rugklachten

Kruip voor het kruis

De belangrijkste regel bij het maken van een crawl: hoofd naar beneden. Kijk niet vooruit onder water. De constante Überstrecken gaat namelijk over de nekspieren. Kijk recht naar beneden naar de bodem van het zwembad. De zwarte lijn op de grond is gemarkeerd met een horizontale balk net voor het einde van de track - zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over "dichtslaan" tegen de muur "blind".

1. rollen voor de rug
De kruipstijl is niet vlak op het water. Bij elke arm trekt het lichaam iets rond de lengteas. Dit vergemakkelijkt de ademhaling en verbetert het trainingseffect voor de laterale rompspieren.

2. Eenarmig zwemmen

Verbind de beeninflatie van de vlinder met de Kraullan-trek. Adem opzij, het hele lichaam maakt een golfbeweging: perfecte mix van spanning en ontspanning van de hele rug.

Terug zonder spijt

"Helaas is er te weinig achtergrondwater gezwommen", zegt expert Michael Hahn. Het probleem: veel mensen verliezen hun oriëntatie wanneer ze op hun rug liggen en bevinden zich dus vaak op een ramkoers. In veel baden zijn er momenten waarop trainingsrails extra gescheiden zijn. Er is dan sportief, maar zwom op een rij - de eerste baan zwemt aan de rechterkant van je trein, terug gaat hij aan de andere kant. Een goede gelegenheid om een ​​rugslag te proberen.

1. Trek-kick voor de spanning
Leg het water op, de armen worden uitgerekt, de pull-kick geeft een boost. Start met de klassieke backbone-slag. Om de spanning in de rugspieren te verhogen tot aan de lendewervels.

2e oude Duitse duik

Beweeg door het bekken met een dubbele arm aan de achterkant en een slag van de rug of het borstbeen. Het opheffen van de armen leidde de bovenrug, de trekkingsfase onder water het onderste deel.

3. Rolling-back stijl

Net als bij kruipen, lig je niet plat op het water in liggende positie. Het lichaam draait enigszins rond zijn lengteas. Hierdoor train je ook de laterale rompspieren meer tijdens de trekfase.

Kist met noblesse

Rugpijn wordt vaak afgeraden door de borststijl. Michael Hahn is het daar niet mee eens: "Ik weiger de schoolslag in het algemeen te weigeren." Het is belangrijk om de spanning en ontspanning van de nekspieren te veranderen. Dit kan worden bereikt door je hoofd onder het wateroppervlak te dompelen om uit te ademen - het zicht wordt dan naar de grond gericht.

1. Stijlvol naar de trein gaan
Met een krachtige arm trek, spring je uit het water met een rechte rug. De schouders worden iets naar voren geduwd. Maak een ronde terug om te duiken.

2e armtrek met zwembadnoedel

De benen zijn gesloten, horizontaal in het verlengde van de rug. De onderrug doet statisch houdwerk. De zwembadnoedel ontlast de bovenrug, terwijl de armtrek dynamisch wordt getraind.