Voeding en spieropbouw Krachtvoedsel voor de spieren

Je nieuwe slanke drankje: volle melk

Ten minste 2 glazen per dag kunnen helpen.

Ja, volle melk heeft 120 calorieën per glas, maar het zit al een hele tijd vol - het bevat vetmoordenaarscalcium en gezond melkvet. En: Melkdrinkers zijn volgens studies slanker als "niet-stemmers".

gevogelte

Gevogelte borstvlees is een van de laagste in vet- en cholesterolvlees. Eén portie (125 g) kalkoenfilet levert bijvoorbeeld 30 g eiwit, alle essentiële aminozuren en slechts 115 calorieën. Ideaal diner: gefrituurde reepjes kalkoenfilet, met een dipje van rode linzen, yoghurt, koriander en chili.

bananen

Zelfs een enkele banaan levert een zesde van de dagelijkse behoefte aan magnesium. Ze zijn ook rijk aan kalium. Dit speelt een belangrijke rol in de activering van sommige enzymen, in de productie van eiwitten en in het koolhydraatmetabolisme. Bovendien zijn bananen rijk aan belangrijke koolhydraten, die worden gebruikt als stimulans voor een intensieve training en die een snel herstel bevorderen direct na de training.

vis

Vis is met ongeveer 50 g per portie een goede bron van licht verteerbare dierlijke eiwitten. Omdat het geen koolhydraten maar metabolisch actief jodium bevat, is vis het perfecte trainingsvoedsel. Tip: Zalmfilet met gestoomde spinazie of een rucola-salade met tomaten, paprika en gegrilde tonijnfilet.

amandelen

Een handvol noten die de hele dag door worden gedistribueerd, is geweldig om tussendoor te snacken. Veel vezels, eiwitten, mineralen, vitamines en een matig vetgehalte maken de amandel een allrounder. Het zorgvuldig kauwen van amandelen zorgt ook voor een hogere afgifte van gezonde voedingsstoffen, bijvoorbeeld vitamine E.

wrongel

Eiwithoudende voedingsmiddelen 1: melkeiwitten van quark, yoghurt & Co. is rijk aan L-leucine. Dit essentiële aminozuur is belangrijk bij afvallen, omdat het spierafbraak voorkomt. Ideale combinatie: melkeiwit en plantaardig eiwit z. B. als gekookte aardappelen met een scheutje magere kwark, mineraalwater, peper, zout en gehakte kruiden.

vlees

Eiwitbevattend voedsel 8: mager rundvlees zoals biefstuk, filet of wijnsteen heeft een aminozuurprofiel dat erg lijkt op dat van menselijke cellen en daarom gunstig is. Ideale combinatie in de avond: een kleurrijke salade of groenten.

lenzen

Tot 20 procent eiwit zit in deze kleine eiwitwonderen. Via vezel- en proteaseremmers stabiliseren ze bovendien de bloedsuikerspiegel. Ideaal supplement: ei of vis. Probeer een linzen curry of linzensalade in plaats van traditionele linzensoep.