Istanbul Hotspot aan de Bosporus

Vanaf de Eminönü-pier vaart de staatsveerboot over de Bosporus. Tot middernacht kun je dineren in het "frame" - en dan de calorieën weg dansen. Museum Istanbul Modern: hedendaagse Turkse schilderkunst en fotografie. VRIJDAG: BUMMELN, BAKLAVA EN BLUES
11.00 uur: ik start de winkelstraat Istiklal Caddesi in het district Taksim.
Nike, Levi's, H & M - allemaal bekende winkels, maar goedkoper dan thuis. Ik koop wat schoenen.
13:40 uur: een must voor vrienden van exotisch verguld goud: de Cicek Passage. Ik koop Baklava.
15:20: Aan het einde van de Istiklal Caddesi zijn er veel muziekwinkels - met gitaren, maar ook traditionele instrumenten, zoals. B. de Turkse luit Saz. Ik koop er geen, hoewel ik er wel een zou willen hebben.
21.30 uur: Mijn dag eindigt in NardisJazz Club in Galata Tower. De live zanger slaat rock-oldies als "Nutbush City Limits" kapot en is ook vocaal in de buurt van Tina Turner. ZATERDAG: MEDUSA, MOKKEN EN MUSEA
10.00 uur: in het moderne museum van Istanboel aan de Karaköy-oever, loop ik met mijn voeten plat: hier vindt u foto's, fotokunst, sculpturen en video-installaties op 8000 m².
12:45: Op 28 graden, een bezoek aan de koele Hagia Sophia
precies goed. Men mag schoenen houden. Eerste kerk, latere moskee, het gebouw is sinds 1934 alleen museum.
14:50: Aangenaam koel, de volgende locatie, ten westen van de Hagia Sophia: de ondergrondse Yerebatan-stortbak. De voormalige verzameltank voor drinkwater is vandaag alleen landschap, z. Bijvoorbeeld voor de James Bond-film "Greetings from Moscow". Bezienswaardig: de reus Medusenköpfe aan de achterkant.
17:20: Ik behandel mezelf, waar ik de hele dag naar uitgekeken heb: een paar glazen sterke, zoete zwarte thee - en een waterpijp met appeltabak.
19.45 uur: het menu bij Feriye, de in-the-food tempel in de wijk Ortaköy, laat niets te wensen over: traditionele Ottomaanse gerechten ontmoeten modern gastronomisch genot. ZONDAG: SLAPEN, SLEPEN, WINKELEN
11.00 uur: De boot van de Lüfer-lijn schommelt over de Bosporus, langs prachtige herenhuizen die de nobele buitenwijk Blankenese doen lijken op een sloppenwijk in mijn huis in Hamburg.
12:10: We meren aan in Kandilli aan de Aziatische kust. Het restaurant Cemile Sultan, gelegen op een heuvel, biedt een fantastisch uitzicht over de waterweg.
15.30 uur: ik word aangetrokken door de Grand Bazaar in het district Sultanahmet. Ik wil niets kopen, kijk maar. Maar elke dealer heeft blijkbaar in Duitsland gewoond. Of de ouders. Tenminste de neef van de buurman. Iedereen spreekt op de een of andere manier Duits. Je bent in een mum van tijd betrokken bij een gesprek, thee is gratis. Ik koop niets - behalve armbanden, twee poloshirts en drie (!) Tassen.

19:20 uur: we varen per boot naar de Hangout Pontoon Suada, een mix van restaurant en club. Zondag, 22.30 uur: in de Reina, de "place to be", heeft Paris Hilton al gevierd. Maar waarom? De servers zijn bitchy, het is druk, luid, duur.
03.50 uur: in bed. Wat zou de volgende dag kunnen brengen? Oh nee, ik ga weg! Een ding is zeker: ik kom zeker terug. En met een grote, lege koffer!