10 Fitness Fouten Stop de leugens!

Spieren maken je stijf en onbeweeglijk

Krachttraining verhoogt de toon, dat wil zeggen de basisspanning van de spieren. Als je regelmatig traint na het opheffen, blijf je heerlijk soepel. Wat nog belangrijker is: om de volledige omvang van de spier te gebruiken. Hij is dus niet permanent gespannen en verkort het niet.

Zwaar zweten betekent gebrek aan fitheid

Door training leert het lichaam efficiënter afkoelen. Dat betekent niet dat hij minder zweet. In veel gevallen is de zweetproductie zelfs nog hoger voor een beter koeleffect. Sporters verliezen echter minder zout omdat het door het lichaam wordt geresorbeerd voordat het op het huidoppervlak terechtkomt.

Atleten leven langer

Of actieve mensen het einde van hun leven kunnen uitstellen, er zijn talloze studies over dit onderwerp - allemaal met verschillende resultaten. Dus je moet er niet op vertrouwen. Wat wel zeker is, is dat de kwaliteit van leven wordt verhoogd door regelmatige lichaamsbeweging en dat atletische mensen gelukkiger zijn. Conclusie: als sporter leef je misschien niet langer, maar veel intenser. En: je bent gezonder!

Vrouwen krijgen dikke spieren van krachttraining

In feite produceren vrouwen over het algemeen veel minder spier-vormende hormonen dan mannen. Daarom bouwen ze zich op, zelfs met buitensporig veel langzamere en aanzienlijk minder spiermassa. Er zijn echter vrouwen bij wie de testosteronwaarde boven het gemiddelde ligt. Deze "uitzonderlijke atleten" moeten zich onthouden van zware gewichten en geven er de voorkeur aan het herhalingsnummer te verhogen.

Jogging beschadigt de gewrichten

Ten eerste zal regelmatig lopen je beenspieren versterken en je spieren stabiliseren. Ten tweede: rennen verhoogt de productie van synoviale vloeistof, het kraakbeenweefsel wordt beter voorzien van voedingsstoffen. Jogging kan zelfs beschermen tegen artrose! Als u echter ernstig overgewicht heeft, moet u liever doorgaan met fietsen of zwemmen.

Zere spieren zijn een goed teken

En dan zou je direct moeten blijven trainen. Nee! Omdat de pijn afkomstig is van de fijnste haarscheurtjes in de spieren en wijst op overbelasting. Pijn is geen drama, maar pauzeert daarna totdat het is verdwenen. Anders kan zelfs schade op de lange termijn optreden.

Voor het ontbijt rennen is ongezond

De koolhydraatvoorraden zijn bijna 's nachts bijna leeg. Dat is de reden waarom de Morning Run sneller is in de vetreserves - dat is geweldig! Maar om de belangrijke eiwitten te beschermen, moet je eerst een kleine (appel, Schorle o. Ä.) Nemen.