April 16, 2021
hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-2-2407314

Hemmetoder för kallt Det hjälper snabbt med förkylningar

Vuxna blir kalla ungefär två till fyra gånger om året. True Fitness Blog säger vilka hemhjälpmedel som gör oss snabba igen!hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-4558993 innehåll

 • Förkylning: hur man förhindrar?
 • 13 bästa hemmetoder för förkylningar
 • Expert förklarar: Hjälper öl mot förkylning?
 • Fler strategier mot förkylningar
 • Ofta sjuk? Det ger ett test!
 • Diagnos: influensa eller förkylning?

Vi mäter upp till 200 förkylningar under våra liv. Immunsystemet klarar vanligtvis enkelt den banala infektionen, och de typiska symptomen som förkylning och hosta är bara irriterande. I dessa fall lindrar enkla hemläkemedel symptomen.

Förkylning: hur man förhindrar?

Ibland ihärdiga förkylningar men också på paranasala bihålorna. Från en ofarlig hosta blir en hjärtlig bronkit. Eller patogener av tonsillit attackerar även hjärtat – med farliga långsiktiga konsekvenser. Motivering för att försvara vårt försvar vid nödsituationer. Det finns också en mängd beprövade hemmet tillgängliga.

Eftersom immunsystemet är en komplex samling av olika celltyper, budbärare, antikroppar och hormoner, vet inte ens professionella exakt hur vissa agenter eller terapier förstärker kroppens försvar. Både det icke-specifika immunsystemet, vars fagocyter börjar omedelbart och omedelbart på de främmande ämnena, såväl som det specifika immunsystemet som förlamar invaders med specialtillverkade antikroppar, svarar på en rad signaler från hjärnan, tarmarna och blodet. En sak är säker: ett kraftfullt försvar kan utbildas. Produktionen av immunceller kan ökas och deras reaktionstid förkortas. Det bästa kallförhindrande är inte ett piller, men som så ofta en hälsosam livsstil.

Allt som hjälper dig att förebygga och behandla förkylning finns i den här artikeln. Och vi har några överraskningar i butiken, som vid sidan av kamomill, mint och salvia cavorting i mormors växtbaserade apotek idag goji, lapacho, hyssop och många andra exotics …

13 bästa hemmetoder för förkylningar

1. GOJIBEEREN JUICE

Gojibergen är vördad i Centralasien som en frukt av välbefinnande och ett långt liv. Det innehåller trots allt tre gånger mer C-vitamin än apelsiner och fyra gånger mer kalium än bananer. Det finns också viktiga vitaminer (A, B1, E) och mineralzink som skyddar kroppen från skadliga influenser. Dessutom stimulerar kraftbäret bildandet av messenger interleukin, vilket stärker kroppens försvar. Tips: juice från Rabenhorst (hälsokostaffär).

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-2-2407314

2. GINGER

Låt tre teskedar friskt riven ingefära i en halv liter vatten täckt i fem minuter simma (Varning: Låt inte längre, annars är drycken väldigt varmt!). Ta sedan bort potten från värmen och spänningen. Låt “juice” svalna lite och tillsätt två matskedar citronsaft – säsong med honung. Effekten: Enligt traditionell kinesisk medicin ökar ingefära ämnesomsättningen, verkar svettinducerande och antibakteriell. Perfekt när en kall närmar sig. Om du gillar att krydda med ingefära, kan du också lägga till roten till dina rätter.

3. Lökmjölk

Quercetin, ett naturligt biobränsle härrörande från lök, minskar risken för gripande med ungefär en tredjedel, även i stressiga situationer. Detta har bestämts av amerikanska forskare i en studie med möss. Den som är psykiskt och fysiskt belastad och därmed utsatt för infektioner kan dra nytta av quercetin. Särskilt hög är halten i lök: 300 till 500 mg / kg (för jämförelse: Tranbär 150 mg, Kale 60 mg, Äpplen runt 50 mg). Vårt recept tips: hugga två lökar och koka dem med en kryddnejlika och en kvist timjan i en halv liter vatten. Låt vila i sex timmar och passera genom en hårsikt. Koka några skedar av bryg och lite lök med en kopp mjölk. Drick en till tre glasögon dagligen.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-3-8556571

4. GARLIC

De flesta vitlök är förknippade med dålig andedräkt – medan löken på denna purjolök kan göra underverk för din sjukdom. De svavelhaltiga beståndsdelarna, inkluderande aminosyraalliin, sänker inte bara kolesterolnivån utan har också en antibakteriell effekt och skyddar sålunda mot virus, men även cellskada. Övervinna din rädsla för vitlökspusten och krydda maten oftare med detta effektiva botemedel.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-4-8187694

5. GRÖN KOL

Att du ska ta ett hälsosamt immunsystem är många vitaminer och mineraler allmänt kända. Men visste du att kale är en utmärkt källa till vitamin A, vitamin C, vitamin E och vissa B-grupp vitaminer och betakaroten. Kalium och kalcium finns också i de typiska vintergrönsakerna. Så vad väntar du på? Förutom andra näringsrika typer av kål (t.ex. blomkål och broccoli) ska kalen regelbundet landa på din tallrik.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-5-8160048

6. CHICKEN SOUP

Ingredienser av kycklingsoppa har en antibakteriell effekt, proteinet cystein orsakar slemhinnorna att decongest. Den heta soppan höjer också kroppstemperaturen och lindrar kroppens värk. Endast den självkokta kycklingsoppa hjälper verkligen, färdiga produkter har en svagare effekt, enligt amerikanska forskare. Recept: värm en kycklingsoppa med grönsaker (purjolök, selleri, morötter, persilja), vikblad och enbärbär i vegetabilisk buljong och simma i en och en halv timme. Koka vermicelli, servera med kycklingkött skär i buljongen. Du kan också smaka sin soppa med ingefära och chili – för en ännu större effekt.

Och så förbereder du klassikerna bland hemmetoderna själva:

ingredienser: 1 soppa kyckling (1-1, 5 kg, företrädesvis organisk) 1, 5-2 liter vatten 2 tsk salt, peppar från bruket 2 laurblader 1 gäng grönsaker (purjolök, morot, selleri)

1 vegetabilisk lök

preparatet:
1. Tvätta kycklingen noggrant. Placera i en stor kastrull med vatten, salt, peppar och vikblad (det ska vara vältäckt). Koka upp och skumma bort det resulterande skummet. Simma över medelvärme i 1 till 1, 5 timmar, skopa skummet ibland i början.
2. Tvätta grönsaker, skal, rengör och skär i bitar av bitar. Tillsätt och simma tills grönsakerna är kokta. Ta bort kyckling från soppan och låt svalna. Fritt från hud och ben, skuren i bitar av bitar. Lägg till kyckling igen. Säsong igen med salt och peppar.
Variation: Fuller är kycklingsoppa med kokta nudlar. Om du vill kan du spruta färskt gräslök över den. Det blir lättare med kycklingbrödfilé. Koka sedan grönsakerna, låt sedan kycklingfiléen ligga i ca 5 minuter i soppen.

7. KIWI MANGO MOUSSE

Även en enda kiwi täcker det dagliga kravet på vitamin C. Förutom C-vitamin innehåller mango fortfarande mycket zink, vilket stöder produktionen av antikroppar mot immunsystemet och skyddar även kroppen mot förkylningar. För en kiwi-mango mousse mashar du två kiwi och en mango tills en krämig kräm skapas. Med honung förädlar du smaken.

8. LAPACHO DROP

Barken av lapachoträdet var ett allroundhjälpmedel av inkorna. Hur det hjälper din näsa: Sätt en klyft havsalt i ett litet glas ljummet lapacho-te och använd en pipett för att sippra blandningen växelvis i båda näsborren. Upprepa ansökan två gånger om dagen. Alternativ: ett ångbad med lapacho (inhalera i minst tio minuter); häll en liter lapachosud i badvattnet för ett badrum och ta ett bad i tjugo minuter. Under kylan är det bäst att dricka cirka en liter lapachotee om dagen.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-6-7809150

9. CHILI

Agitatorer som chili, men även peppar och peppar, främjar cirkulationen av slemhinnorna, vilket gör dem mindre mottagliga för patogener. De som redan har blivit kalla kan nu använda de kryddiga bössorna som slime removers – de är särskilt effektiva i soppor.

10. VARMT STAM

Blanda 5 ml tea tree oil, 5 ml pepparmyntaolja och 10 ml lavendelolja. Krossa sedan en halv vävnad i en inhalatorfästning från apoteket. Dust och andas in i fem droppar av blandningen. Speciellt har te-trädoljan en antibakteriell och expektorativ effekt.

11. AYURVEDA UTAN MUG

Självklart är detta skräddarsydd för varje typ av konstitution (Vata, Pitta, Kapha). Men försök med denna “universella blandning”: blanda basilika, eucalyptusblad, rosmarin, kryddnejlika, hyssop, salvia och salta i alla delar och gör ett te ur det; Drick flera gånger om dagen.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-7-6319128

12. HERBTEA

Perfekt för irriterande hosta: En blandning av 25 g marshmallow rot, 20 g isländsk mos, 20 g varje anis och fänkål frukt (apotek!). Häll 6 teskedar av blandningen med tre koppar kokande vatten, låt stå i tio minuter. Drick tre koppar om dagen med lite honung sötad. Alternativt: pepparrot juice från hälsokostaffären. Söt med honung, drick ett glasögon tre gånger om dagen. För slemlösning: en blandning av lika delar coltsfoot, ullblomma och lakrits. Häll en tesked per kopp, drick tre koppar om dagen. Varning: Drick inte av hosta och undertrycka te.

13. väl körning

Varma bad på kvällen med eteriska oljor av mentol, eukalyptus eller timjanolja lindrar kroppsvärk, rensa luftvägarna – och få dig att känna dig bekvämt trött. Bad i 10 minuter vid 38 till 39 grader (inte för feber!), Sedan i sängen.

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-8-9073455

Expert förklarar: Hjälper öl mot förkylning?

hausmittel-gegen-erk-ltung-das-hilft-schnell-bei-erk-ltungen-9-9287131

Alkohol försvagar immunsystemet och berövar kroppen av vatten. Vi märker det speciellt på morgonen efter en natt med att dricka. Men varför håller du den gemensamma myten, en varm öl hjälper till med förkylning, så ihållande – så när vårt immunsystem arbetar med full fart för att hålla de kalla virusen i kontroll? “Varm öl i små mängder bidrar till att minska kalla symtom. Utöver det faktum att varma drycker i allmänhet har en positiv effekt, innehåller öl också humle. De eteriska oljorna och bittera ämnen som kan upptäckas i humle har en sömnfrämjande effekt, och tillräcklig sömn har i sin tur positiva effekter på förkylningen, säger nutritionisten Anja Markant från Münster University of Applied Sciences. De bittra ämnena som finns i ölen kan ge lättnad i kampen mot förkylning, eftersom de har en antibakteriell effekt. Ölet bör dock endast vara varmt (varma långsamt i grytan på ugnen, inte över 40 grader) och under inga omständigheter vara full, eftersom högre temperaturer inaktiverar ingredienserna.

Vem förväntar sig att den fräscha Aaah-effekten av en cool blond när glaset appliceras, får inte bli besviken. Som ett resultat av uppvärmning förlorar öl inte bara sin kolsyra utan blir också bitter. En sked full av honung eller socker pimperar smaken. Men trots alla dessa fördelar: Öl är ett problem som ett hemhjälpmedel med alkoholinnehåll. “Alkohol avlägsnar vatten från kroppen, försvagar immunsystemet och gör värmeregleringen svårare”, säger Markant. Kritisk för förkylning, feber ännu mer. Experter rekommenderar därför att du uppmärksammar ett lågt alkoholinnehåll, att välja den alkoholfria varianten eller föredrar att placera direkt på hemmetoder som inte belastar kroppen dessutom.

Fler strategier mot förkylningar

 • Rörelse: Studier visar att antalet naturliga mördarceller ökar efter måttlig uthållighetsträning samt efter en kort intensiv träning. Dessutom är immuncellerna mätbart mer aktiva. För att stärka kroppens självförsvar är liten rörelse tillräcklig. Kvinnor som tillbringade femton minuter fem gånger i veckan på en studie i femton veckor tog bara hälften så lång tid att bekämpa en infektion som kvinnor i den inaktiva kontrollgruppen. Viktigt: Överhämta inte – det här kommer att stressa din kropp och göra det motsatta. Om du redan lider av en infektion, är det bäst att avstå från träning. Din kropp är då upptagen med patogenens försvar, så att ytterligare insatser innebär en extra börda.
 • Bastu: (som nybörjare högst tio minuter, två kurser) eller varma kalla växlar (börjar med varma, alltid från extremiteterna till hjärtat, upprepade flera gånger, sluta med kallt) har visat sig aktivera försvarcellerna. Kall- och värmestimuler stärker både det ospecificerade basförsvaret och det specifika immunsystemet, som består av celler som känner igen patogener och speciellt producerar antikroppar. Sådana applikationer är emellertid endast för friska människor med en stabil cykel.
 • Soul hygiene: Mental stress kommuniceras i kroppen med stresshormoner som kortison, och dessa agerar på immunförsvaret. På samma sätt, om du är i gott humör, har du ett starkare försvar. Detta kan mätas med förhöjda antikroppsnivåer. Dra nytta av den här kunskapen: de som ignorerar själsproblem, driver problem och förskjuter sorg, riskerar att bli sjuk. Förresten: För att stanna under de dystra månaderna behöver du ljus. Det ska vara en fjärdedel av timmen utomhus varje dag, vilket ökar produktionen av glädjehormoner snyggt.
 • Varma fötter: Underkylning av nedre extremiteter gör att det autonoma nervsystemet också kan begränsa cirkulationen i luftvägarna. Som ett resultat minskar beredningen av slemhinnorna, och virus tränger lättare in i organismen. Dessutom sänker kalla fötter temperaturen i halsen, så att patogener kan multiplicera snabbare här. Så: inget som gled in i mormors självhäftade.
 • Ventilation: Uppvärmningsluft gör att slemhinnorna torkar ut, vilket gör oss mer mottagliga för virus och bakterier. Så du öppnar windows oftare. Precis som användbar är promenader, spel och sport i den färska höstluften. Detta ökar också kroppens försvar. Varning: konkurrenskraftig sport kan överanvända dessa.
 • Teckningsolja: En matsked matolja (kallpressad) skakas i munnen i ungefär tio minuter på morgonen efter att ha stigit upp och drog genom tänderna. Så snart oljan blir tunn och tar en vit färg, spottar den ut (borsta sedan tänderna). Effekten: Sköljning irriterar munslimhinnan, så att det stimuleras att skilja ut toxiner och patogener. Upprepa proceduren i ca 15 dagar.
 • Andning genom näsan: Näsan är med sin slemhinnor och hår nästan en naturlig filterapparat som fångar en stor del av patogenerna och andra främmande ämnen innan de når struken och bronkierna. Viktigt särskilt i trånga bussar fulla av rinnande näsa!
 • Eteriska oljor: Lugnande oljor för doftlampan inkluderar timjan, eukalyptus, cederträ, niauli, angelica rot, hyssop, myrtle, tea tree, ravensara, silver gran, Douglas gran, cypress och citron. Tips: Använd endast 100% rena eteriska oljor, helst från certifierat ekologiskt jordbruk. Du kan dosera dem sparsamt och hoppas fortfarande på den bästa effekten.
 • Nasal Irrigator: Vid denna noga rengöring av slemhinnorna med en speciell enhet (i apotek, ca 13 euro) smutsar partiklar och virus ut. Så få mindre patogener i blodet. Dessutom är näshårets filterfunktion helt återställd. Tips: Använd endast äkta nässköljningssalt (från apotek), eftersom hushållssalt kan innehålla oönskade ämnen som torrsubstanser mot klumpning. Duschen hjälper också under förkylningen!

Ofta sjuk? Det ger ett test!

Vad din kropp exakt saknar, bara läkaren kan bestämma. True Fitness Blog intervjuad av dr. Wolfgang Meyer från Society for Applied Immunology in Munich.

True Fitness Blog: Ska alla stimulera deras immunförsvar?
Dr. Meyer: Det är inte alltid meningslöst. Ofta är en modulering lämpligare. Försvaret bör inte i grunden göra mer, men en aktivitet till förmån för en annan gasning. Detta kan uppnås genom livsstilen, men också genom immunförberedelser.

Hur vet jag vad mitt immunsystem behöver?
De som ofta eller särskilt länge lider av infektioner bör ha en immunoanalys gjord. Ett blodprov ger information om immunsystemets tillstånd.

Vad hittar du i ett sådant test?
Blodräkningen visar om det finns tillräckligt med aktiva immunceller. Dessutom upptäcker vi brister, som zink och selen, eller finner medfödda defekter.

Vad hjälper mot ett svagt försvar?
Hälsosam näring och dessutom vitala substanser: Jag rekommenderar zink och selen, men även vitaminer C, D och E samt folsyra – bäst i kombination med sekundära växtämnen som polyfenoler, till exempel från apoteket.

Vad tycker du om växtimmun stimulantia?
De är mer benägna att stimulera icke-specifikt försvar, såsom naturliga mördarceller. Således har de en omedelbar effekt, men kan också öka eller orsaka allergier.

Diagnos: influensa eller förkylning?

I motsats till en förkylning, som börjar långsamt, kommer en riktig influensaskinn ganska snabbt “från och med” från tallarna. Hög feber upp till 41 grader, extrem kroppssmärta och svår utmattning är typiska symptom, medan hosta, rinnande näsa och ont i halsen är mer irriterande än förödande. Å andra sidan kan en influensa flata oss i upp till tre veckor.

 • Intressanta Artiklar
 • Populära Artiklar
 • Redaktörens Val

 

 • gewichtszunahme-es-sind-nicht-immer-die-kalorien-2-5575276
 • protein-schlank-werden-und-bleiben-2558659
 • tolle-arme-schn-definierter-bizeps-2-8187327
 • nike-plus-polar-wearlink-3-1168306
 • probiotika-wie-unterst-tzen-sie-das-immunsystem-5084698
 • kokos-l-wie-gesund-ist-das-pflanzenfett-wirklich-4589130
 • freizeitsport-im-winter-endlich-joggen-im-schnee-7268580
 • ern-hrung-schaden-zu-viele-fr-chte-8617087
 • stresstest-10-fragen-was-weit-du-wirklich-ber-stress-10-8324959
 • liebe-macht-blind-6155401
 • kinesiologie-kinesiologie-2813281
 • flirttechniken-bambi-blick-und-bierpulle-2-4779986

mini-cooper-wie-fit-ist-der-neue-mini-2-2944205 abnehmen-mit-dem-bike-fettkiller-fahrrad-8514152 abnehmen-darum-ist-proteinverd-nnung-die-gr-te-gewichtsfalle-3896118 selbstverteidigung-fr-frauen-wehr-dich-3-2703112