April 22, 2021
z-hne-wei-bekommen-4-tipps-f-r-ein-strahlendes-l-cheln-6565347

Krijg tanden wit 4 tips voor een stralende lach

Een open glimlach is pas echt leuk als witte tanden achter de lippen oplichten. Hier zijn enkele tips om je tanden witter te maken.z-hne-wei-bekommen-4-tipps-f-r-ein-strahlendes-l-cheln-6565347

Redenen voor verkleurde tanden kunnen nicotine, rode wijn, thee of koffie zijn. Regelmatig poetsen helpt meestal niet meer, tandwitte tandpasta of andere vrij verkrijgbare schoonheidsproducten zijn vaak gewoon een verspilling van geld, werken nauwelijks en beschadigen uw bijtend gebit. Een goede manier om je tanden witter te maken is door regelmatig tanden te reinigen. Ten minste één keer per jaar moet u uw tanden professioneel laten reinigen door de tandarts. Naast een frisse uitstraling ondersteunt de behandeling ook de gezondheid van de tanden.

De tanden bleken: Pas op voor huismiddeltjes

In het verleden waren zuiveringszout, citroensap en zout populaire huishoudelijke middelen voor het lichter worden van vergeelde tanden. Tandartsen adviseren dit van nu af aan. Hoewel het natriumbicarbonaat, dat is opgenomen in zuiveringszout, bij eenmalig gebruik op het eerste gezicht voor wittere tanden. Maar als het glazuur schuurt, verdwijnt het na herhaald gebruik. Het resultaat: het geelachtige dentine, dat eronder ligt, komt aan het licht. Reiniging met citroenzuur en zout heeft hetzelfde emery-effect.

De tanden witten: het dieet doet het

Degenen die geven om de witheid van hun tanden, moeten hun consumptie van koffie, thee en rode wijn beperken. Sigaretten zijn een andere boosdoener, omdat de nicotine niet alleen zorgt voor lelijke geelbruine vlekken, maar ook voor het effect van koffie & Co.

Goede mondhygiëne voor witte tanden

Een andere manier om uw witte tanden langer wit wit te houden is om effectief te poetsen. Dit omvat niet alleen het reinigen van de tanden met de tandenborstel, maar ook met tandzijde en mondwater. Met de tandenborstel vang je meestal niet alle restjes die zich in de gaten verbergen. Deze kunnen het best worden gebruikt met floss en mondwater.

Na elke poetsbeurt – bij voorkeur twee tot drie keer per dag – moet je het voedsel dat links tussen de tanden zit flossen, omdat ze kunnen muteren naar het lelijke tandsteen op de rand van de tand en zo donkere schaduwen op de hele tand werpen.

Daarna volgt de mondspoelhandgreep: dit product is een goede aanvulling op de dagelijkse reiniging, spoelingen met etherische oliën worden met name aanbevolen vanwege hun antiseptische en desinfecterende eigenschappen.

De tanden worden wit door olie te trekken

Een oude Ayurveda-truc is het trekken van olie. Hier wordt de mond elke ochtend gedurende ten minste 15 minuten gespoeld met plantaardige oliën, die giftige stoffen uit de mond moeten verwijderen. Bovendien laat het een beschermende film op de tanden achter, die kiemen en bacteriën bindt en zo parodontale aandoeningen en vlekken op de tanden voorkomt.

Krijg tanden witter door te bleken

Het bleken met waterstofperoxide, het zogenaamde bleken, is een andere methode om de tanden witter te maken. Er zijn verschillende varianten afhankelijk van de verkleuring van de tanden. Een nadeel van deze tanden bleken zijn de hoge kosten, die niet de zorgverzekering dragen. De behandelingen kosten tussen de 250 en 1000 euro. Een variant is de thuisbleking. Hier worden de tandartsimpressies genomen, met behulp van individuele tracks kunnen worden gemaakt. De patiënt draagt ​​deze ‘s nachts met een bleekgel. De Office Bleaching vindt in de praktijk direct in het veld plaats en is beter voor individuele verkleurde tanden, omdat het hier met een hogere concentratie kan worden gebruikt.

De Power Bleaching is de meest efficiënte methode voor een sterk bleken van de tanden.

De tandarts gebruikt niet alleen een bleekmiddel zoals de Office Bleaching, maar ook een hoogenergetische lichtbron. Na elke bleking is het glazuur bijzonder gevoelig en wordt de eerste twee dagen versterkt met behulp van fluoride gel.