April 23, 2021
basenpulver-schnelle-hilfe-gegen-bers-uerung-2-1132415

Basenpulver Snelle hulp tegen hyperaciditeit?

Wanneer de zuur-base balans uit balans is, voelen we ons onwel en moe, in extreme gevallen worden we zelfs ziek. Kan poeder helpen tegen dit?

Verzuring is een belangrijk modewoord voor veel gezondheidsbewuste mensen, maar basispoeder wordt als een remedie beschouwd. Het wordt vaak aangeduid als hyperaciditeit wanneer de pH in het bloed, urine en speeksel nog niet abnormaal is verhoogd – dit wordt acidose genoemd. Niettemin vinden veel experts het een goed idee om aandacht te besteden aan een voldoende basisdieet. Basisvoeding met veel basevormend voedsel en het vermijden van zuurvormend voedsel is de gemakkelijkste en beste manier om het evenwicht te herstellen. Maar welke rol kunnen basische poeders hierin spelen?

Hoe hyperaciditeit te herkennen?

Een gebalanceerde zuur-zuurverhouding is belangrijk voor de atletische prestaties en moet fitnessliefhebbers aanspreken. Als het verstoord is, kunnen veel symptomen worden gevoeld, die aanvankelijk vrij onspecifiek lijken, voordat ze kunnen leiden tot meer ernstige ziekten, die worden bevorderd door de zure omgeving met toenemende hyperaciditeit. Misschien ben je vaak moe en machteloos, heb je vaker verkoudheid, hoofdpijn of zelfs haaruitval? Dan is het de moeite waard om uw pH eenmaal te controleren. Dat kunt u eenvoudig zelf doen, bijvoorbeeld met teststrips van de apotheek die de pH in de urine detecteren. Als u het precies wilt weten, kan uw huisarts ook bloed afnemen en in het laboratorium evalueren.

Is basispoeder de beste remedie tegen hyperaciditeit?

basenpulver-schnelle-hilfe-gegen-bers-uerung-2-1132415

Verzuring wordt voornamelijk veroorzaakt door een ongunstig dieet. Dierlijke eiwitten zoals zuivelproducten en vlees, evenals soja en bonen behoren tot de zuurgraad, evenals verwerkt voedsel en suiker. Daarom is de eenvoudigste en meest effectieve manier om hyperaciditeit te bestrijden, het veranderen van je dieet.

Uw dieet bestaat idealiter uit 70 tot 80 procent basisch en 20 tot 30 procent uit zuurvormend voedsel.

Voorbeelden van basisvruchten en groenten zijn appels, bananen, aardbeien, avocado’s, bloemkolen of paprika’s. Zuurvormende voedingsmiddelen kunnen vis, peulvruchten, volle granen, magere zuivel en gepasteuriseerde melk zijn. Een puur basisdieet is alleen nuttig als remedie, maar niet als duur. Probeer een uitgebalanceerd dieet te krijgen, en dan neemt je pH-waarde langzaam weer toe – en je kunt zelfs een paar kilo afvallen. Je hebt er geen basispoeder voor nodig, maar het kan ondersteunend zijn en je iets sneller van het zure gebied brengen in de richting van basic. Meestal moet je het maar voor een beperkte tijd innemen en weglaten als je het evenwicht bereikt. Wat niet werkt: Blijf gewoon fastfood, suiker en Co. eten en hoop dat het basispoeder het zal beoordelen.

Base Powder: wat zit erin?

Basispoeder kan worden opgelost in water of gemengd in het voedsel – het is een typisch voedingssupplement. Er zijn verschillende formuleringen, maar deze bestaan ​​meestal uit minerale zoutverbindingen op basis van citraat of carbonaat, evenals sucrose of lactose. Basispoeder levert mineralen zoals calcium, kalium, magnesium en natrium en kan ook ijzer, zink of selenium bevatten.

Zorg ervoor dat het poeder is gemaakt zonder conserveermiddelen en kleurstoffen. Veel basispoeders zijn ook glutenvrij – als dat belangrijk voor u is, lees dan de kleine lettertjes zorgvuldig.