April 23, 2021
tag-der-komplimente-diese-schmeicheleien-kommen-am-besten-an-8993984

Dag van de complimenten: deze vleierijen zijn het beste

Iedereen houdt van complimenten te horen, wat niet anders is dan alleenstaanden. Welke aardige opmerkingen vrouwen en mannen bijzonder goed vinden, toont een nieuwe studie van ‘Parship’.tag-der-komplimente-diese-schmeicheleien-kommen-am-besten-an-8993984

Vandaag, 1 maart, is de dag van het compliment, wanneer je er vleiend over kunt flatteren en, als je geluk hebt, zelf een paar aardige opmerkingen kunt maken. Bij het daten, vooral in de beginfase van flirten en elkaar leren kennen, spelen complimenten ook een belangrijke rol. Immers, de juiste opmerking op het juiste moment kan je snel zwakke knieën laten voelen.

Welke woorden singles zwak worden, heeft nu het dataportaal ‘Parship’ onderzocht. In een enquête onder bijna 3.000 zoekers in de leeftijd van 18 tot 69 jaar, kwam het online platform aan bod.

Dat is waar vrouwen voor zijn

Natuurlijk houdt iedereen van complimenten, of het nu man of vrouw is. Echter, als het gaat om de inhoud van de lieve woorden, zijn er enkele sekseverschillen.

De meeste vrouwen vinden het leuk als ze zeggen dat ze een groot charisma hebben – 70% van de respondenten vindt dat echt goed.
Ten tweede complimenten over haar glimlach, waarin iets minder dan een derde flauwvalt. 30 procent, en daarmee rang 3 van de meest populaire complimenten voor vrouwen, wordt graag als sympathiek omschreven. De meeste dames willen echter niet lief worden genoemd: slechts 7 procent is daar blij mee.

Deze complimenten komen bij mannen

Bij mannen staat de derde plaats voor de dames: 54 procent is enthousiast over het feit dat ze sympathiek is. Nu 45 procent van dichtbij volgt, is het ook belangrijk dat de Lords of Creation een groot charisma hebben.

Het derde meest geliefde compliment dat een glimlach op hun gezicht tovert, is echter een positieve uitspraak over hun humor. Echter, slechts 8 procent van de respondenten vindt het geweldig om als erg mannelijk te worden beschreven.

Sport en succes zijn secundair

Met beide geslachten op de laatste gelederen staan ​​uitspraken over het succes en de sportiviteit. Slechts 5 procent van de mannen en 3 procent van de vrouwen wordt zwak als ze bewonderen hoe atletisch ze zijn. Om als succesvol te worden omschreven, vindt slechts 2 procent van de vrouwelijke en 2 procent van de mannelijke respondenten sexy.

Te veel van het goede

Zelfs met complimenten zijn er natuurlijk limieten die de meeste vrouwen duidelijk in hun lichaam trekken. Dus 59 procent van de deelnemers vindt het niet goed als mannen zwermen over hun borsten, 42 procent keurt opmerkingen over hun billen af ​​en maar liefst 20 procent wil niet als sexy worden omschreven. In tijden van #MeToo is dit niet verrassend.
De meeste mannen vinden het daarentegen vrij vleiend als vrouwen hun bewondering voor hun lichaam uiten – meer dan twee derde van de respondenten is blij met elk compliment en voelt zich niet gestoord door commentaar.

 • Interessante Artikelen
 • Populaire Artikelen
 • Keuze Van De Redactie

 

 • jennifer-lawrence-heldenworkout-mit-jennifer-lawrence-3-6053167
 • low-carb-rezepte-aus-dem-thermomix-10-3469176
 • glcks-top-10-single-wnsche-10-8095586
 • schlankrezept-des-tages-frischekick-f-r-den-morgen-8519982
 • wissen-welchen-k-rpertyp-finden-frauen-bei-m-nnern-besonders-anziehend-8345851
 • margarine-im-vergleich-zarter-aufstrich-im-test-4-1988049
 • verw-hn-kick-f-r-deine-haut-diy-badesalz-f-r-stressfreie-stunden-3-8246182
 • fitness-tipps-die-30-schnellsten-fitness-tricks-44-8499783
 • altbacken-kicken-ja-kondition-nein-13-6607473
 • aktiv-bleiben-mehr-bewegung-im-alltag-5-2553579
 • nuvaring-verh-tungsring-mit-hormonen-3473323

mandelmus-top-fitmacher-mit-mandel-power-4-1856749 tattoo-tipps-das-solltest-du-vor-dem-t-towieren-beachten-2181183 abnehmen-diese-f-nf-fehler-solltest-du-beim-cardio-workout-vermeiden-2-9253736 duft-di-t-abnehmen-mit-den-richtigen-d-ften-2780011