June 14, 2021
fast-food-allergie-durch-burger-pommes-8316817

Fastfoodallergie door burgers & chips?

Fastfood maakt je dik – tenminste als je te veel en te vaak eet. Nieuwe studies tonen aan dat fast food verantwoordelijk kan zijn voor allergieën.fast-food-allergie-durch-burger-pommes-8316817

Mensen die driemaal per week fastfood eten of vaker hebben een significant hoger risico op allergisch astma, eczeem en hooikoorts. Aan de andere kant had een hoge fruitconsumptie minder kans om deze allergische symptomen te veroorzaken. Fastfood kan daarom allergieën bevorderen. Nieuw-Zeelandse onderzoekers van de Universiteit van Auckland evalueerden en verkregen gegevens van bijna twee miljoen kinderen en adolescenten uit meer dan honderd landen.

Fastfood verhoogt het risico op hooikoorts

Als onderdeel van hun studie bestudeerden de onderzoekers ook andere eetgewoonten. Ze konden echter alleen een concreet verband leggen met fastfood. Hieruit concluderen zij dat de consumptie van fastfood met hoge waarschijnlijkheid bijdraagt ​​tot de vorming van allergieën. Voor een direct bewijs zouden echter verdere studies moeten worden uitgevoerd. De reden voor de negatieve effecten van fastfood, de studieleiders vermoeden in het hoge gehalte aan verzadigde en transvetzuren in burgers, patat & co. Dat type en de hoeveelheid geconsumeerde vetzuren beïnvloeden het immuunsysteem, wordt als onbetwist beschouwd. Overigens vonden de onderzoekers een positief effect op de consumptie van fruit. Tieners die minstens drie keer per week fruit aten, hadden een risico van elf tot veertien procent lager.