April 23, 2021
hochseilgarten-balanceakt-schwindelerregender-h-he-5046470

High Rope Garden Balancing act in duizelingwekkende hoogten

Bijna een koorddans, als je naar sommige paragrafen kijkt. Maar in de hoge touwenparcours is er iets voor elke recreatieve atleet.hochseilgarten-balanceakt-schwindelerregender-h-he-5046470

Hoge touwenparcours? Klimpark? dit zijn de verschillen

Dit kan snel voor verwarring zorgen, omdat de voorwaarden vaak door ons als synoniemen worden gebruikt. Kortom, men onderscheidt twee soorten klimuitrusting – volgens hun ontwerp:

 1. Het klimbos, het park of de bosklimparcours, ligt in een bosrijke omgeving en je klimt van boom tot boom door de groene loop.
 2. De tweede vorm is de hoge touwenparcours of hoge touwenparcours, die meestal op open plekken zijn. Hier zijn de platforms bevestigd aan kunstmatig aangelegde masten, waaruit dan de loop voor de klimmers resulteert. In tegenstelling tot de Waldseilgärten zijn er hoge draadtuinen ook als indoor of mobiel hoog touwenparcours.

climbing Basics

Of het nu een hoog touwenparcours of een bosklimpark is, elk park biedt verschillende, spannende uitdagingen. Vermoedelijk zult u in veel parken maar in kabelbanen, balansbalken en klimwanden terechtkomen. De meeste bieden ook verschillende moeilijkheidsniveaus in hun loop. Als je voor de eerste keer gaat klimmen, moet je eerst de website controleren om te zien of er een beginnerscursus is. Dit betekent een kortere route met lagere hoogten, zodat nieuwkomers de oefeningen en de hoogte langzaam kunnen naderen en het hanteren van de veiligheidsuitrusting kunnen oefenen. De veiligheidsuitrusting die u altijd direct ter plaatse krijgt. De reden hiervoor is dat u alleen bent verzekerd met de uitrusting van het touwenparcours, iets zou u eens moeten overkomen.

Hoge draad tuinen zijn niet alleen voor kinderen

Velen kennen tegenwoordig hoge touwbanen en klimparken van verjaardagsfeestjes voor kinderen of vrijetijdskampen, maar eigenlijk zijn beide niet alleen voor kinderen. Als recreatieve sporter, kun je een beetje een bezoek brengen aan de hoge touwenparcours of het Waldseilpark:

 • Een succesvolle ronde klimmen vereist uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en vooral sterke zenuwen.
 • Je traint je uithoudingsvermogen in die gedeelten waar je jezelf lang naar het volgende platform moet slepen.
 • Je moet tegelijkertijd armen, handen en voeten coördineren om elke sectie onder de knie te krijgen.
 • Of u nu zweeft van ring naar beltoon of balancerend over een balk, uw balans wordt bij elke stap uitgedaagd.
 • Natuurlijk is er de hoogte, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn. Wat normaal is voor veel kinderen, wordt een training voor volwassenen in het klimpark.

Welk klimtoestel past bij mij?

De meeste Waldseilgärten hebben reguliere openingstijden en vragen om een ​​klimtijd van 2 tot 3 uur gemiddeld 15 tot 20 euro. In kleine groepen of alleen wordt één opgedragen door een trainer en klimt dan alleen door het park. Hoge touwenparcours als tegenprestatie hebben meestal geen vaste openingstijden, omdat de parken veel kleiner zijn in vergelijking met de tuintunneltuinen en ze meer afhankelijk zijn van het weer. Hoog touw parken zijn met name geschikt voor grote groepen of voor teamtrainingen van bedrijven. In de meeste high touwencursussen worden de groepen coaches vergezeld door de cursus.

3 tips voor het beklimmen van de keuze

Om de juiste hoge touwenparcours of klimpark voor u, uw familie of vrienden te vinden, moet u een paar dingen overwegen:

 • Openingstijden & weer: Vooral bij slecht weer blijven veel touwenparcours gesloten om onnodig letsel door uitglijden te voorkomen.
 • Minimumgrootte en leeftijd: Als u met het gezin reist, moet u van tevoren weten of er beperkingen zijn in lengte, gewicht en leeftijd. Veel parken bieden gelaagde systemen waarin ze hun verschillende routes verdelen.
 • Uitrusting & prijzen: veel klimparken bieden uurtarieven en kortingen voor verschillende leeftijdsgroepen. In principe moet u ervoor zorgen dat de apparatuur bij de prijs is inbegrepen.

Klimhoogtepunten in Duitsland

Het “High Touw Garden Climbing Forest Project” telt momenteel 481 touwenparcoursen in Duitsland. De agglomeraties zijn gevestigd in Noord-Rijnland-Westfalen, Rijnland-Palts en Baden-Württemberg. Maar zelfs in het hoge noorden zijn er talloze mogelijkheden om te klimmen. Je moet deze vier klimparken in Duitsland absoluut op je klimlijst schrijven.

 1. Het grootste klimpark van Europa: Kletterpark Höhenwegarena. Het hoge touwenparcours Schneverdingen heeft meer dan 150 klimstations op 6 verdiepingen met tal van kabelbanen. Het klimpark is gebouwd met masten en biedt spannende uitdagingen voor alle niveaus van klimmen. Gezinnen zijn hier bijzonder welkom. info:
 2. De hoogste golfbaan van Duitsland: klimbos Taunus In het klimbos Taunus vindt u de hoogste golfbaan van Duitsland. Vernoemd naar de K2, kun je 25 meter klimmen in slechts zes complexe oefeningen. Omdat dit niet helemaal veilig is, is het alleen toegestaan ​​om vanaf 16 jaar zonder een volwassene te klimmen. info:
 3. De langste zipline van Duitsland: Europa klimpark Steinau Het Europese klimpark in Steinau is al een van de grootste in Duitsland met zijn 30.000 vierkante meter. Afgezien van de grootte en de idyllische locatie, staat het klimbos bekend om zijn ziplijnen. De Europaseilbahn strekt zich uit over 800 meter, waarmee klimmers vanaf een hoogte van 20 meter het dal in kunnen glippen. Het kan snelheden tot 70 km / h bereiken. info:
 4. Europa’s grootste overdekte klimpark: BergWerk Berlin Europa’s grootste overdekte klimpark is gevestigd in een voormalige multiplex-bioscoop in Berlijn. Hier kun je in elk weer klimmen door de vele banen. Het overdekte park biedt verschillende hoogtes en klimproblemen voor kinderen en volwassenen. De locatie is ook ideaal voor groepsuitjes en vieringen. Informatie: www.bergwerk.berlin