April 16, 2021
jogging-l-nger-und-schlanker-leben-dank-lauftraining-6293039

Joggen Langere en slankere levens dankzij hardlooptraining

Iedereen die loopt, verlengt hun levensverwachting en heeft de beste kans om onnodige vetvoorraden te verminderen. Hardlopen is de meest effectieve manier om in een korte tijd veel calorieën te verbranden. En verleng zijn leven.jogging-l-nger-und-schlanker-leben-dank-lauftraining-6293039

Deense onderzoekers, die de levensstijl van 20.000 mensen verzamelden en evalueerden gedurende een periode van meer dan 35 jaar, als onderdeel van de “Copenhagen City Heart Study”, vergeleken de levensverwachting van de proefpersonen. Het resultaat: voor mannen stijgt de levensverwachting voor reguliere hardlooptraining met 6, 2 jaar, voor vrouwen is dit gemiddeld 5, 6 jaar. De deelnemers aan de studie werden ook gevraagd naar de frequentie en de snelheid. De conclusie van de onderzoekers: De optimale looptijd is tussen twee en drie keer per week, de duur van een trainingssessie tussen één en twee en een half uur. Het tempo moet matig zijn, de belastingsintensiteit is niet permanent meer dan 80 procent van de maximale hartslag. “Jogging verbetert de zuurstofopname en bloedlipideniveaus, verhoogt de insulinegevoeligheid en verlaagt de bloeddruk. Daarnaast verbetert het de hartfunctie, botdichtheid, het immuunsysteem, voorkomt overgewicht en draagt ​​het bij aan het geestelijk welzijn, “zegt studie directeur Peter Schnohr.

Fat Killer running

Voor veel hardlopers, echter, is het aspect om iets voor de figuur te doen en een paar extra kilo’s kwijt te raken, de belangrijkste reden om het gebrek aan beweging te onderdrukken en de joggingschoenen aan te trekken. En terecht is hardlopen een van de meest effectieve sporten om vetverbranding te stimuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat lopers voor het eerst ongeveer 10 gram vet per eenheid van 30 minuten omzetten, maar komen na 12 weken training op 30 gram vetverbranding terwijl ze in dezelfde tijd lopen.

Slank vanaf de eerste minuut

De vetverbranding tijdens het hardlopen begint in de eerste minuut van je training – of je nu langzaam of snel bent. De doorslaggevende factor is de energiebalans – en elke meter en elke minuut die u uitvoert, telt ervoor. Goed om te weten: in het lagere intensiteitsbereik, hoewel je naar verhouding meer vet verbrandt, is de totale energieomzet per tijdseenheid veel hoger bij intensievere belasting. Als je ervoor wilt zorgen dat je niet te weinig of te weinig wordt uitgedaagd, moet je op verschillende manieren trainen, bij voorkeur op basis van je hartslag, soms trager en sneller in intervaltraining.

Trainingstips voor beginners

Voor hen is het eerste punt het verhogen van het aandeel vrije vetzuren dat wordt gebruikt voor energieproductie en om het metabolisme van vet te verbeteren. Dit wordt bereikt door langere, langzame uithoudingsritten, waarmee je je uithoudingsvermogen traint en de vetverbranding tijdens het hardlopen verhoogt. Dit verhoogt de activiteit van de vetafscheidende enzymen en uw lichaam kan de vetten sneller en gemakkelijker bereiken – zowel tijdens de training als in rust. Onze tip voor amateurlopers: begin met drie eenheden in de eerste week, dan vier eenheden in de tweede week en al vijf eenheden van de derde.
Trainingstips voor gevorderden
Iedereen die al in goede conditie is, kan een of twee keer per week een intermediair gas geven. Want zelfs als het percentage vetverbranding tijdens het hardlopen in de totale verkoop in een lager tempo hoger is: snel lopen verhoogt het absolute verbruik. Maar: ons lichaam werkt efficiënter, hoe vaker en langer we rennen. In plaats van langere eenheden te hebben, moet je eenheden met hogere intensiteit liever integreren in training om vet te verbranden. Aanbevolen zijn autoraces, intervaltraining en snelheidsruns.