April 23, 2021
wissen-was-sollte-man-bei-hitze-trinken-2111760

Kennis Wat moet men in warmte drinken?

In de hitte moeten we veel drinken – dat weet iedereen natuurlijk. De kunst is om naar de juiste drank te grijpen. In de eerste plaats zou mineraalwater moeten zijn! Het water bevat mineralen zoals magnesium, calcium en natrium, die het lichaam verliest bij het zweten op een warme dag. Of het nu met of zonder sprankeling is, dat doet er niet toe. Nog steeds is water echter beter om in grotere hoeveelheden te drinken en wordt het beter verdragen dan koolzuurhoudend water. Als de smaak te saai is, kunt u uw water eenvoudig op smaak brengen met plakjes komkommer, citroen of limoen, gember of bessen. Een andere perfecte dorstlesser is ongezoete sapspritzer : hiervoor worden appel, passievrucht of kersensap met water vermengd. Let op een verhouding van 1 (sap) tot 4 (water). Zelfs koude, ongezoete kruidenthee├źn zijn een geweldige verfrissing in de zomer. Beer & Co. onttrekken water aan het lichaam – dus op warme dagen houd je je vingers uit de buurt van alcohol.

wissen-was-sollte-man-bei-hitze-trinken-2111760

5 tips om de warmte goed te overleven

  1. De Duitse voedingsvereniging beveelt een vochtinname van 1, 5 tot 2 liter op warme dagen aan. Als u extra inspanningen levert, bijvoorbeeld door sport of tuinieren, kan de behoefte zelfs verdrievoudigen. Beter om meer dan te weinig te drinken!
  2. Zorg ervoor dat je regelmatig drinkt! Betekenis: Grijp niet naar het glas water wanneer de dorst merkbaar is – maar drink regelmatig kleine slokjes en gedurende de dag. Aan het bureau kun je een grote karaf naast je neerzetten en zeggen dat je het tot na het werk hebt gedronken. Als u langer reist, neem dan water mee. Praktisch zijn ook apps voor het bijhouden van uw drinkgewoonten !
  3. Zeker, op warme dagen verlangen we naar een ijzige verfrissing! Maar dat is niet zo gezond voor ons lichaam: hoe meer de temperatuur van de drank van ons lichaam afwijkt, hoe meer het lichaam moet werken om dit temperatuurbereik in balans te houden. Dit benadrukt onnodig het lichaam. Drankjes moeten daarom op zijn minst warm zijn. Warme dranken verlichten het lichaam en hebben ook een bijkomend voordeel: door het lichte maar permanente zweten worden de huidpori├źn geopend – dit zorgt voor een verkoelend verfrissend effect!
  4. Door zweten verliezen belangrijke mineralen. Het verlies kan worden gecompenseerd door gezouten plantaardige bouillons of thee .
  5. Geen water meer in huis? Geen probleem, want het kraanwater uit de kraan kun je zonder aarzelen overal in Duitsland drinken. Overigens bevatten groenten zoals komkommer, tomaten of wortelen ook veel water – perfect als een lichte snack en aanvulling op een drankje!
  • Interessante Artikelen
  • Populaire Artikelen
  • Keuze Van De Redactie
  • schlankrezept-des-tages-gut-gewickelt-kalorien-gespart-6364569