June 14, 2021
kreuzschmerzen-so-beugst-du-vor-2-4283334

Lage rugpijn Dus je buigt voorover

Meer dan de helft van de bevolking lijdt minstens een keer per jaar aan lage-rugpijn. Waarom beïnvloedt het vrouwen vaker dan mannen? Dus je bent voorovergebogen.

In de werkomgeving is rugpijn de meest voorkomende reden voor ziekteverlof. Vooral mensen van middelbare leeftijd zijn getroffen. Vrouwen hebben ook meer kans op lage rugpijn dan mannen, zoals dr. med. Jean-Francois Chenot, specialist in de algemene geneeskunde, weet het.

Voorkom lage rugpijn door een gezonde levensstijl

Degenen die automatisch denken aan een hernia in het geval van achter-dwazen hebben het mis: dit is slechts achter een maximum van vijf procent van de acute pijnlijke problemen met de rug. Om het niet zo ver te laten gaan, laten we u zien wat u het beste kunt doen om rugklachten te voorkomen.

Het belangrijkste is om een ​​gezonde levensstijl te hebben, zodat je aan de meeste vormen van crosshea kunt ontsnappen.

spit

Lage rugpijn wordt gedefinieerd als de pijn van dat deel van de rug dat zich uitstrekt van de laagste ribben tot het onderste uiteinde van de billen. Als deze pijn plotseling optreedt, dan spreekt men van de bekende spit. Als de pijn langer dan twaalf weken aanhoudt, praten artsen over chronische lage rugpijn.

Workout “Drie top oefeningen voor je sterke rug”

deadlifts

1 van 3 kreuzschmerzen-so-beugst-du-vor-2-4283334 oefeningen

VROUWEN KOMEN MEER MEER SAMEN

Waarom vrouwen meer kans hebben op rugklachten dan mannen, zijn de volgende redenen:

• Het dragen van hoge hakken doet de rug enorm pijn, omdat bij de meeste vrouwen de rugspieren niet sterk genoeg zijn om de spanning te weerstaan. • Zwangerschap beïnvloedt ook het skelet en bindweefsel, evenals menstruatiekrampen. Kracht daarvoor, vooral de spieren in de romp en de bekkenbodem – zo red je de pijn!

Dus, belangrijk: wees actief in sport en laat geen misstanden ontstaan!