April 22, 2021
liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-1600207

Liefde voor altijd op wolk 7?

Talloze counselors weten precies hoe liefde voor altijd duurt en seks blijft geweldig. We testen of ze helpen om voor altijd bij cloud 7 te blijven.liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-1600207

De nieuwste tip voor oprechte liefde? Eindig met hoge hakken en kousen! Een helm moet komen. In bed moet het ding wonderen doen: het maakt hem wakker, hij draait zich om met plezier en liefde is zoals in het begin. Heet en blij. Helemaal logisch, toch? Dit scenario wordt serieus aanbevolen in het beste hete seksboek van Samantha Taylor. Mannen, aan de andere kant, zouden zichzelf moeten vermommen als monteurs om hun liefde te behouden en opduiken in de slaapkamer met vuile banden onder hun armen. Naar verluidt is seks met een autoschroevendraaier een van de meest populaire vrouwelijke fantasieën. Maar hoeveel paren worden daadwerkelijk over elkaar gesmeerd? En wie beheerst eigenlijk de “penis samba” of de “pirouette op de schacht” als paden naar eeuwige liefde?

Zijn er regels voor liefde?

Seksuele en relationele counselors verkopen zichzelf vandaag als gesneden brood – en zorgen voor een schuldig geweten in elke Normalo-relatie, waar liefde en lust inmiddels helaas in het dagelijks leven zijn weggeweest. Is er dan iets mis met mijn liefde? Dit is precies waar de relatiegidsen binnenkomen, die ons prijzen voor hun ultieme bindende geheimen met gegarandeerd succes: wie alle tips goed volgt, zal voorgoed snel in de zevende relatiehemel belanden! Klinkt verleidelijk, daarom hebben we zes verstandige counselors gekozen en een aantal strategieën ingezet.

Strategie 1: “Prijs je partner zo vaak als je kunt”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-2-7118079

Lof als een wondermiddel? Klinkt banaal, volgens keukentafelpsychologie of kleuterschoolonderwijs. Moet ik na elk orgasme zeggen: “Man, dat is weer geweldig gereguleerd?” En na elke kus: “Hoe dynamisch kun je je lippen gebruiken!” Aan de andere kant is deze strategie vrij eenvoudig te implementeren. Voor lof-analfabeet Christian Thiel biedt de single- en partnership-consultant hulp: noteer ten minste zeven van de sterke punten van de partner en maak elke dag een compliment dat betrekking heeft op een van deze sterke punten. Zelfs als ik deze sterke punten schrijf, voel ik me schuldig. In het begin kom ik op zijn minst achttien sterktes, zelfs niet met de lieve eigenaardigheden. Naast mij leeft en liegt een groot persoon, en ik snap het zelfs niet. Wanneer hoorde hij voor het laatst iets positiefs van mij?

Oefen check voor liefde

Ik ben op jacht als een kat voor het muizenhol. Verwacht af te raken van mijn liefdevolle lof. En rotzooi, het is moeilijk om iets te zeggen als: “Geweldig, hoe zelfverzekerd onderhandelde je opnieuw met de vakmensen!” Of “Ik vind je leuk omdat je zo vrijgevig bent!” Maar ik hou van hem. Waarom is dat zo moeilijk? Ik loop rond en zeg willekeurig geweldig, geweldig, geweldig. Naar het nieuwe T-shirt. Op zijn benen, die er zelfs in korte broeken goed uitzien. Naar zijn ongelooflijk pittige Thaise curry. En de geliefde? Het ziet er een paar keer verward uit, is gelukkig, prijst me veel vaker tegenovergesteld. Voelt goed, verdomd harmonisch. Bijwerking: ik merk het beter op. Zie hem als de man die hij is, niet zoals hij zou moeten zijn voor mij. Ik ben dankbaar. Misschien is het waar wat Christian Thiel schrijft: “Wie zijn partner veel en graag prijst, maakt een geweldige ervaring: de andere verandert in de gewenste richting. Wie lof, moedigt het positieve gedrag aan en motiveert om verdere inspanningen te leveren. En omdat de partner zich geliefd voelt, is de sfeer in de relatie ook goed. ”
Reisgids: “Wat maakt gelukkige koppels het goed doen” door Christian Thiel, Campus, 19, 99 €.

Strategie 2: “Ga uit bed en verander de locatie”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-3-7962777

Jill (27), samen met Henning (29) voor zes maanden. “Ik heb de bestseller ‘Shades of Grey’ verslonden, hoewel de scenario’s niets met mijn fantasieën te maken hebben. Maar mijn verlangen naar experimenten was gewekt! In de boekwinkel zit ik toevallig bij Sex Total. Leef je fantasieën. Anna Costa beveelt, naast vele andere suggesties, soms aan om van plaats te veranderen, bijvoorbeeld in de auto. Dat is alles! Zonder zwepen of rubberen maskers, eenvoudig en geschikt voor dagelijks gebruik – dat kan ik ook, dacht ik. ‘S Nachts na de bioscoop was het zover. Na het parkeren klom ik naar mijn vriend op de passagiersstoel. Een beetje ongemakkelijk, maar erg sexy. Aan de ene kant voelde het alsof ik weer zestien was, aan de andere kant veroorzaakte de angst om betrapt te worden de extra kick. Voor mijn vriend was ik op dat moment een seksgodin. Een goed gevoel. ”

Reisgids: “Sex Total: Live Your Fantasies!” Door Anna Costa, Southwest, 9, 99 € .

Strategie 3: “Ik kies wat hij voor mij moet doen”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-4-7107275

Mijn vriend moet nu hard zijn. Zonder zijn medeweten, speel ik een spel met hem, wat meestal bedoeld is om de partner op betrouwbare wijze af te schrikken. Deze verklaring staat al in de titel van de snel geschreven gids “Hoe ruïneer ik mijn relatie – maar definitief”, die – natuurlijk in ironische zin – probleemgebieden en oorlogstheaters noemt, die in gezonde relaties als een absoluut taboe worden beschouwd: verschuiving van verantwoordelijkheid, het spelen van de slachtofferrol, de partner controle enzovoort. Natuurlijk moet men deze vallen vermijden om de perfecte relatie in omgekeerde richting te leiden. Dus een mooie kick om over na te denken. Omdat onze liefdesrelatie een beetje vuur kan verdragen, neem ik het risico om voor de gek gehouden te worden.

De praktijkcheck op liefde

Het voelt raar om hem heen en weer te jagen. “Kun je me nog een martini brengen?”, “Kom gewoon langs in de parfumerie en haal me deze nieuwe wonderroom!”, “Vandaag heb ik zin in sushi, wil je er alsjeblieft voor zorgen?”. Deze zinnen zijn zwaar op de lippen, klinken verkeerd, klinken niet als ik. Maar zijn reactie brengt me op nieuwe bevelsniveaus. Ik had protesten en driftbuien verwacht, maar niets daar. Zelfs geen geïrriteerd gekreun. Heeft hij masochistische neigingen die ik tot nu toe niet vermoedde? Mijn toon wordt scherper. “Doe het”, “breng mij”, “breng het hier”. De minnaar spurt. Laat me in een gootsteen staan, stream mijn favoriete serie, masseer mijn voeten, doe de week boodschappen. Ik lig in de hangmat. Vreemd genoeg werkt deze relatie-moordenaar met ons als een liefdesurbo. Met de vangst die ik niet prettig vind in de rol van de commandant. De game wordt alleen maar winstgevend voor mij in combinatie met Strategie 1 “Lof je partner”. Dus wortel en zweep in constante verandering. Vermoeiend. Na twee dagen geef ik het op. Met het besef dat het geen pijn doet om wensen van tijd tot tijd uit te drukken, zijn ze graag vervuld. Zeker.
Ratgeber: “Hoe ruïneer ik mijn relatie – maar definitief” door Rainer en Claudia Sachse, Klett-Cotta, 13, 95 €.

Strategie 4: “Lust komt met doen”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-5-1209576

Lena (31), samen met Tobias (36) voor twee jaar. “Als ik seks heb, wacht ik altijd op het perfecte moment: als ik net gedoucht wordt, draag ik mooi ondergoed, niets beters te doen. Dat al deze voorwaarden goed zijn, is helaas zeldzaam. Daarom vond ik de tip “Wacht niet tot je in de stemming bent” van Harriet Lerner best interessant. Omdat: ik heb nooit zin om te joggen en voel me daarna nog steeds goed. Tobias is veel minder ingewikkeld, wil vaker seks dan ik. Vooral in de ochtend na het ontwaken, waar ik een hekel aan heb. Nu heb ik mezelf een schok gegeven, heb me al een paar keer aangesloten, toen Tobias ‘s morgens tegen me aanliep. En het was niet moeilijk! Ik moet gewoon twee seconden mijn hoofd afzetten om te gaan na de eerste kussen. Maar het is de moeite waard om de innerlijke klootzak te overwinnen. ‘
Gidsen: “Relatieregels: de ultieme tips voor diegenen die last hebben van partnerschapscrises” door Harriet Lerner, Kailash, € 14, 99.

Strategie 5: “Seks is een minder belangrijke kwestie geworden”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-6-1312014

Ik dacht vroeger dat ik seksverslaafd kon zijn. In de universiteitsbibliotheek, op de loopband in de sportschool of in de metro: voor elke halfweg aantrekkelijke vrouw, stelde ik me voor hoe ze er naakt uitziet. Totdat Katrin kwam en mijn dromen vervulde. In het begin hadden we twee keer per dag seks. Vandaag doen we het ongeveer drie keer per maand. Nu heeft Katrin een paar regels van Werner Bartens voorgelezen. De schaarse seks spreekt voor een stevige band en weinig angst voor verlies. Het constante verlangen naar bevestiging door seks kan echter elke liefde verslijten. Klinkt als goedkoop excuus. Na lang nadenken moet ik toegeven dat mijn seksjaren uitputtend waren, dat ik me gedreven voelde. Vandaag ben ik veel meer ontspannen. Misschien heb je eerst een relatie nodig, zodat seks niet langer de eerste viool is.
Counselor: “Wat houdt stellen bij elkaar. Waarom je moet kunnen ruiken en seks is overschat “door Werner Bartens, Knaur, 12, 99 €.

Strategie 6: “Breng uw partneroverzicht up-to-date”

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-7-5337984

Een geweldig boek! Eigenlijk wil ik gewoon door “The Seven Secrets of Happy Marriage” bladeren, maar hou je vast en lees me. Profeet en analytisch, huwelijk en familie psycholoog John M. Gottman vormt de eclectische dynamiek van een werkend huwelijk in zijn klassieker. Heb voor altijd lief op Cloud 7. Dat leest spannender dan een Zweedse misdaad. Hoewel we niet getrouwd zijn, zijn de tips zeker van toepassing op achtjarige relaties. Ik vind vooral de strategie leuk: “Update je partnerkaart”. De partner, het onbekende nieuwe territorium! Moet liegen tegen mij, want ver weg gelegen landen verkent ik te graag. Het klinkt heel gemakkelijk: twintig vragen moeten zowel over de ander beantwoorden. Bijvoorbeeld: “Waar ben ik het meest bang voor?”, “Wat zijn mijn verlangens?”, “Wat heb ik gisteren gedaan?”.

De praktijkcheck op liefde

Het spel loopt over. Eenvoudig klinkende vragen blijken munitie te zijn. Plots vliegen er verbale gifpijlen door de lucht en brengen conflicten naar boven die niet in trek waren: mijn unsexy slouchshirts, mijn slecht humeur, mijn geslotenheid. Zijn opdringerige opgewektheid, zijn gebabbel, zijn wanorde. Zelfs met de simpele vraag naar welke gebeurtenissen hij verlangt, faal ik geweldig. In plaats van ‘verjaardagsfeest’ of ‘zomervakantie’ drijft hij hem naar het begin van het voetbalseizoen, gecombineerd met het rotsvaste geloof in de opkomst van zijn club. Natuurlijk weet ik dat, maar ik zou het nooit bovenaan hebben gerangschikt. Heeft niets met hem te maken! “Je weet gewoon niet dat je altijd meespeelt als een fan, ” gromt hij. Ken ik hem echt? Absoluut niet genoeg. Het moet verder worden onderzocht, zoals een berg met al zijn ups en downs. De “winnaar” op basis van de hoogste score die we niet eens bepalen. In plaats daarvan blijven we praten. Over ons, niet over alledaagse banaliteiten. Dit boek heeft iets met onze liefde te maken. Waar eindigt het? Onzeker. Misschien ergens in Patagonië.
Reisgids: “The 7 Secrets of Happy Marriage” door John M. Gottman, Ullstein, 9, 99 € .

liebe-f-r-immer-auf-wolke-7-8-3863371

“Liefde kan niet volgens instructies worden afgehandeld”

We interviewden Michael Mary, een paar consultant en auteur van verschillende bestsellers.
Met welke relatieproblemen kan een adviseur helpen? Hoogstwaarschijnlijk, wanneer een kennis ontbreekt en dit kan worden overgebracht door te lezen. Als het gaat om onderliggende emoties of teruggetrokken reactiepatronen, wordt het moeilijker.

Hoe kunnen de meest algemene tips individuele problemen oplossen?

Het probleem kan alleen door de betrokkene worden opgelost door suggesties op te pikken. Een goede gids geeft geen tips, maar pakt het probleem en de oplossing aan. Liefde kan niet volgens instructies worden behandeld. Dit zijn sprookjes die beweren dat je het onbewuste kunt manipuleren.

Kunnen reisgidsen druk uitoefenen om te presteren omdat hun ontevredenheid over hun eigen – zogenaamd saaie – seksleven toeneemt?

Iedereen die de normen van reisgidsen hanteert, is gemakkelijk een probleem. Het gaat niet om hoe ‘de mens’ omgaat met een onderwerp, maar om wat voor soort interactie twee zeer concrete individuen zich kunnen vinden.

Hebben we de neiging om vandaag te snel te neigen om onze problemen niet zelf op te lossen, maar om te wachten op een handleiding of ze onmiddellijk van de therapeut te ontladen?

Als je al alles hebt geprobeerd dat je te binnen schiet en vastloopt, is het tijd om een ​​kijkje te nemen in de buitenlucht. Tegenwoordig zijn problemen veel complexer dan tientallen jaren geleden. Voordat de relatie is beschadigd, kan een niet-betrokken waarnemer goed doen. Mits hij het paar steunt bij het vinden van hun eigen oplossing.

“Op naar de bank” is de huidige titel van de adviseur van het paar Michael Mary, uitgegeven door Blessing, 17, 99 €, .