April 23, 2021
laufr-cke-f-r-frauen-laufen-rockt-1045121

Rokken voor vrouwen met stenen

Rennen in de rok? Een trend die zorgt voor een zomerse sfeer en een nieuwe rit. Kleurrijke modellen met of zonder patronen bieden een alternatief voor klassieke panty’s.laufr-cke-f-r-frauen-laufen-rockt-7056173 Photo Gallery

Het feit dat vrouwen niet meer hoeven te trainen in broeken en Rippshirt om serieus te worden genomen als sporters, zijn we de Amerikaanse triatleet Nicole DeBoom verschuldigd. In 2005 was zij de eerste die deelnam aan een triatlon in een zelf ontworpen hardlooprok en om deze te winnen. De reden voor de steen? Volgens DeBoom, niet alleen de wens om er chic uit te zien, maar de show door het rok vrouwelijke zelfvertrouwen. Joggen in de rots is de mening van DeBoom, vergelijkbaar met rock in de carrière om te maken, in plaats van zich te conformeren aan een broekpak van de mannenwereld.

Moed voor vorm en kleur

Wat sceptisch blijft over velen, ondanks de Amerikaanse pioniers in dit land, zou in de vrouwelijke jogging scene in Duitsland de overhand kunnen krijgen. Want met de rokken van online winkels zoals laufrock.de zet de vrouw een fashion statement in plaats van te knijpen als in schooluniformen in een bepaalde dresscode.

Kijk niet onder de rok

Hoewel de rokken doen denken aan stippen, bloemen en andere patronen van strand en zomer, verschilt hun functionaliteit aanzienlijk van de normale zomermode. Ze zijn ademend en voorzien van een ingebouwde binnenbroek, zodat het geen oncomfortabele situaties veroorzaakt als de rok wegglijdt. De binnenbroek is in slipje gesneden of als een korte strakke broek. Er is ook de looprok met ingebouwde Capri-broek of lang strak. De langere broek is ideaal voor koelere dagen en voor degenen die niet tekort komen aan de rok zelf. Extra gemak wordt vaak geleverd door een zak voor de MP3-speler of mobiele telefoon. Bij sommige modellen is de rok ook gescheiden van de broek, zodat je kunt beslissen wat je humeur is, welke outfit bij de stemming past. Misschien is in onze fotogalerij een model dat je naar de smaak brengt.

Trilt de rok?

Zo mooi als de Mini is – er zijn ook onaangename bijwerkingen. Afgezien van fluitende mannen, is de meest voorkomende klacht het gebrek aan bescherming van de binnenkant van de dijen. Als de benen tijdens het hardlopen tegen elkaar wrijven, kan dit tot zweren leiden. Het is daarom de moeite waard om een ​​testronde te doen. De verscheidenheid aan modellen maakt het echter mogelijk om een ​​rok te vinden voor het geval dat, ongeacht figuur en voorkeur. Rokken zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Runner’s Point, Laufrock.de, Falke, Brooks en Thoni Mara.

Beter uitvoeren met True Fitness Blog : veel meer ideeën voor uw opties zijn te vinden op onze focuspagina’s over hardlopen – klik gewoon op:
• hardlopen • hardlooptips • hardlopen voor beginners • apparatuur