June 15, 2021
schlechte-ratschl-ge-die-schlechtesten-abnehmtipps-4571796

Slecht advies De slechtste tips voor gewichtsverlies

Als u wilt afvallen, verliest u uw dieet en goedbedoeld advies uit het oog. Lees hier welke tips gewoon fout zijn.schlechte-ratschl-ge-die-schlechtesten-abnehmtipps-4571796

Blijf uit de buurt van snacks, vet maakt je dik, doe geen koolhydraten … In het gevecht om het gewenste gewicht zul je veel dieettips tegenkomen en ook vrienden en familieleden hebben genoeg wijsheid klaarliggen. Maar veel van deze adviezen zijn al lang achterhaald en leiden helaas niet tot het gewenste cijfer. Lees welke adviezen gewoon populaire mythen zijn en doe weinig om vet te verminderen.

Vet maakt je niet altijd dik

Bij vet hangt het ervan af of het verzadigde of onverzadigde vetzuren zijn. Verzadigde vetzuren, zoals die in koekjes, stimuleren het cholesterolgehalte en zorgen voor extra kilo’s. Daarentegen verlagen onverzadigde vetzuren, die worden aangetroffen in vis- en plantaardige oliën, ons cholesterolgehalte en daarmee het risico op een hartaanval.

Snacken is toegestaan

Een snack tussendoor is niet altijd verboden. Het hangt alleen af ​​van het type Nachens. Als je noten, fruit en groenten pakt in plaats van chips en chocolade, kun je genieten van de ene of de andere snack.
Sommige snacks zijn zelfs goed voor onze gezondheid: de vezels en flavonoïden die in amandelen zitten, bijvoorbeeld, verlagen de bloeddruk en stimuleren onze spijsvertering.

Koolhydraten zijn niet de minnaressen van de duivel

Ja, het is waar dat er koolhydraten zijn die we moeten vermijden omdat ze alleen slecht door het lichaam kunnen worden gebruikt of helemaal niet. Dat betekent in gewone taal, ze bieden geen voedingsstoffen en blijven daardoor nutteloos op het lichaam – zoals in de vorm van de vetrollen, die we graag kwijt willen. Maar er zijn ook koolhydraten, die essentieel zijn voor ons lichaam, omdat het ze transformeert in energie, dus geven ze het kracht. Aardappelen, rijst of volle granen zijn bijvoorbeeld goede koolhydraten, witte bloem, chips of geraffineerde suiker.

Het bedrag doet er niet toe

Je hoort het zo vaak: eet vijf kleine porties in plaats van drie grote. Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel calorieën je de hele dag aan je lichaam levert, is cruciaal. Eigenlijk is de rekening vrij eenvoudig: geef je lichaam meer energie dan je verbruikt, kom op gewicht, je lichaam kan alles verbranden, je gewicht houden en je verliest gewicht wanneer je je lichaam minder energie geeft dan het verbrandt, Maar …

… calorieën zijn niet alles

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt. In dit opzicht moet u echter uw horizon verbreden en niet alleen calorieën blinddoeken. Minstens zo belangrijk zijn de andere voedingsstoffeninformatie: Hoeveel vet zit er in het voedsel van uw keuze? Hoeveel vitaminen? Hoeveel suiker?

Licht is niet gemakkelijk

Wat calorie-informatie betreft, kunnen lightproducten trouwens verraderlijk zijn: het predikaat Light belooft slechts een laag calorieverbruik, maar zegt niets over het suiker- of vetgehalte!