April 23, 2021
tour-de-france-15-tipps-vom-radprofi-f-r-dich-mich-5642115

Tour de France 15 Tips van de professionele wielrenner voor jou en mij

John Degenkolb heeft het fietsen weer casual gemaakt. Na zijn ongeluk wil hij opnieuw aanvallen in de Tour de France. Zijn tips voor iedereen wielrenner.tour-de-france-15-tipps-vom-radprofi-f-r-dich-mich-5642115 Photo Gallery

Met deze 15 tips maakt John Degenkolb je fit voor je races!

Iedereen die zich voorbereidt op een wielerwedstrijd, of het nu de Tour de France is of een all-time race voor amateur-bikers, heeft niet alleen een goede racefiets en veel uithoudingsvermogen nodig. Het succes in deze sport is gebaseerd op drie pijlers die moeten worden gebalanceerd en gecoördineerd zodat uiteindelijk een goede afwerking kan worden bereikt.

Training, rijstijl en voeding zijn de drie pijlers die beslissen over succes of falen in het fietsen.

Dit geldt voor professionals en leken, dus elke hobbyatleet kan een beetje afwijken van John Degenkolb and Co. Maar hoe bereid je je voor op de Tour de France en andere races?

Is training genoeg voor een succes van de Tour de France?

Fietsen, en de Tour de France als de meest beroemde en zwaarste race ter wereld, hebben algemene verdenkingen gehad voor een aantal diepgaande schandalen (Lance Armstrong, bijvoorbeeld, zeven tourwinsten voor doping werden in 2012 geweigerd).

De lading: het menselijk lichaam kan zo’n prestatie niet leveren, zoals ze de professionals elk jaar in de Tour de France noemen, op hun eigen kracht eigenlijk niet.

3.500 kilometer, een gemiddelde van ongeveer 180 kilometer per etappe, met energie-inname van individuele tijdritten tussendoor, maar daar zijn we niet voor klaar.

Deskundigen zijn het er echter over eens dat de professionele wielrenners van vandaag deze prestaties zonder doping kunnen gebruiken, omdat zij de modernste trainingsmethoden gebruiken en hun voorbereiding gerichter kunnen analyseren dan een paar jaar geleden, toen Jan Ullrich en Co. op de pedalen stapten.

De perfecte rijtechniek voor de Tour de France

Stap gewoon op de motor en ga? niet alleen! Succesvolle professionele fietsers hebben perfect op elkaar afgestemde technologie voor elke race en elk wegdek, waardoor ze waar mogelijk energie kunnen besparen. Dit omvat bijvoorbeeld een geavanceerde tactiek voor kasseien of dynamisch rijden in een groep.

Naast de technologie hebben ook factoren zoals de juiste hoogte voor het fietszadel of de racekleding invloed op de prestaties, of dat nu in de Tour de France of de Jedermannrennen is. Niet te verwaarlozen: de analyse van de route met hellingen en hellingen en een weergave van de verwachte weersomstandigheden, dit alles mag niet worden verwaarloosd in de onmiddellijke voorbereiding op een race in ieder geval.

Met de juiste voeding voor het succes van de Tour de France

Zonder energie is fietsen helemaal niets, noch voor de professional noch voor de everyman. Goede voeding voor, tijdens en na de race is daarom cruciaal. Water, eiwitten, koolhydraten – dit alles moet tijdens het rijden worden neergeschoten, zodat het lichaam de belasting kan weerstaan. Naast koolhydraatleveranciers zoals maltodextrine, vertrouwen professionals voornamelijk op dranken die voor twee derde bestaan ​​uit enkele en meerdere suikers en één derde fructose, en vaak worden zout en cafeïne toegevoegd. Deze mengverhouding is optimaal voor het lichaam om de voedingsstoffen op de best mogelijke manier te verwerken, zonder overbelast te raken.

tour-de-france-15-tipps-vom-radprofi-f-r-dich-mich-2-2870000

Stenen bestraten zijn grootste triomftocht

John Degenkolb (27) is een specialist in sprint en klassieke races. Op negenjarige leeftijd reed hij zijn eerste race en won onmiddellijk – het startschot voor een geweldige wielercarrière. Sinds 2011 rijdt hij met en vooraan in het professionele Peleton.

Prestaties Zijn grootste triomfen zijn overwinningen in Parijs-Roubaix (2015), Milaan-San Remo (2015), Gent-Wevelgem (2014), Cyclassics in Hamburg (2013) en een totaal van 10 etappeoverwinningen in de Ronde van Spanje.

ongeval In januari van dit jaar botsten Degenkolb en vijf teamgenoten recht op een auto in training. Verschillende maanden van ziekenhuis en revalidatie volgden. John is sinds april weer in opleiding.