April 22, 2021
nicht-vergessen-trinken-am-steuer-2-8169040

Vergeet niet te drinken achter het stuur

Alcohol is natuurlijk een taboe, maar tijdens het rijden moet je zeker genoeg drinken, want gedehydrateerd rijden kan net zo gevaarlijk zijn als dronken.

Voor het rijden moet je zeker genoeg drinken – water natuurlijk, geen wijn! Diegenen die dorst hebben achter het stuur, mogen een beperkt oordeel hebben: als je uitgedroogd bent, word je in het ergste geval ongeschikt om te rijden, alsof je te diep in het glas hebt gekeken.

Britse studie over gevaarlijke dorst

In het tijdschrift ‘Journal of Physiology and Behavior’ publiceerden onderzoekers een studie waarin ze ontdekten dat dorstige mensen net zoveel fouten maken als dronkaards – twee keer zoveel als mensen die voldoende gehydrateerd zijn. Degenen die niet genoeg water drinken voordat ze in de auto stappen en tijdens het reizen over lange afstanden, riskeren verslechtering van de hersenen, concentratie en aandacht; Het kortetermijngeheugen lijdt ook, wat tot rijfouten kan leiden.

“Het lijdt geen twijfel dat rijden onder invloed van alcohol en drugs het risico op ongelukken vergroot, maar onze resultaten wijzen op een onderschat gevaar”,

zei Ron Maughan, hoofdauteur van de studie, in gesprek met de dagelijkse ‘Telegraph’. “We veroordelen streng alle rijden onder invloed, maar we schenken weinig aandacht aan andere factoren die van invloed kunnen zijn op ons rijvermogen en een daarvan is uitdroging.”

nicht-vergessen-trinken-am-steuer-2-8169040

Hoeveel water is genoeg?

Voldoende hydratatie is belangrijk, niet alleen voor uw rijvaardigheid, maar ook voor de huid en de spijsvertering. De voldoende gehydrateerde proefpersonen die naar Ron Maughan en zijn team keken, kregen 200 ml per uur, dat is maar een klein potje en moet gedaan worden! Zorg ervoor dat u uw drinkbelasting de hele dag verdeelt en niet drinkt tot u de dorst nauwelijks kunt verdragen. Het zou anderhalve liter per dag moeten zijn, zonder alcohol te tellen – maar dit is toch een taboe voor automobilisten. Als u veel met de auto reist en lange afstanden aflegt, moet u zeker direct drankjes aan boord hebben, wat gewoon een fles leidingwater kan zijn. Zodat u onderweg in vorm kunt blijven, zodat u veilig onderweg bent.