April 22, 2021
vitaminpillen-was-bringen-vitaminpillen-6787261

Vitaminepillen Wat brengen vitaminepillen met zich mee?

Duitsers spenderen binnen een jaar ongeveer € 389 miljoen aan vitaminesupplementen. Het voordeel van de pillen is echter controversieel. True Fitness Blog legt uit.vitaminpillen-was-bringen-vitaminpillen-6787261

Vitaminen maken je vitaal, dat is wat de naam zegt. Maar hebben we eigenlijk dure vitaminepillen nodig om aan onze behoeften te voldoen? Nee, volgens het laatste rapport van het Robert Koch Instituut is het vitamine-gehalte in het normale dieet voldoende om aan de behoeften van de Duitse bevolking te voldoen. Duitsland is dus zeker geen land zonder vitamines, terwijl het aanbod van voedsel van hoge kwaliteit hoger is dan ooit tevoren.

Gezonde mensen hebben geen vitaminesupplementen nodig

Met een uitgebalanceerd voedingspatroon kan daarom geen voordeel worden gehaald uit de consumptie van vitaminepillen, althans niet voor de consumenten. Alleen in het geval van ziekten of een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen, bijvoorbeeld competitieve sporten, tijdens de zwangerschap of borstvoeding, kunnen extra vitamines nuttig zijn.

Vitaminesupplementen kunnen een evenwichtig dieet niet vervangen

Vitaminen zijn goed, maar het menselijk lichaam heeft ook andere belangrijke voedingsstoffen nodig, zoals ballast en fytochemicaliën. Deze worden echter alleen aangetroffen in natuurlijke bronnen van vitamines zoals fruit en groenten, dus deze voedingsmiddelen zijn onvervangbaar.

In grote hoeveelheden kunnen vitamines uw gezondheid schaden

Omdat we al onze vitaminebehoeften dekken door een goed uitgebalanceerd dieet en veel voedingsmiddelen worden versterkt met vitaminesupplementen, leiden vitaminepillen vaak tot een overdosis, die op de lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor onze gezondheid en bovendien onze portemonnee spaart. Studies hebben ook aangetoond dat een verhoogde inname van vitamine E en C het positieve effect van sport kan verminderen. Deze resultaten hadden echter alleen betrekking op de vitamines uit pillen. True Fitness Blog adviseert u om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen en uw vitaminebehoeften te dekken met natuurlijke bronnen – zonder voedingssupplementen.
Vitaminen als profylaxe en bescherming tegen ziekten mogen alleen worden genomen na overleg met uw arts en een bijbehorende diagnose.