April 23, 2021
gesundheit-der-frauen-m-nner-ran-an-die-arbeit-9127451

Women’s Health Men – ga aan het werk!

Dat is interessant: een nieuwe studie laat zien dat mannen die vele uren per week afbreken gezegend worden met gezondere vrouwen.gesundheit-der-frauen-m-nner-ran-an-die-arbeit-9127451

Volgens recent onderzoek hebben die mannen de gezondste vrouwen die het meest werken. Dit is verrassend, vooral als je denkt aan de vrouwen die een carrière bij kinderen regelen en misschien blij zijn als ze hun man vaker thuis zouden kunnen ondersteunen. Maar niets daar: het gaat om het geld! “Werknemers zijn geen zelfstandige eenheden … dus als je eigen werk niet alleen je eigen persoon maar ook je gezinslid beïnvloedt, kwamen we erachter dat de echtgenoten die extra lang werken de gezondste vrouwen hebben”, Dr. Sibyl Kleiner in de Britse krant ‘The Daily Mail’.

“Toen we probeerden uit te zoeken hoe dat te doen, was de belangrijkste bevinding dat het inkomen dat deze mannen thuisbrengen het kleine, maar subtiele verschil opleverde.”

Een ander interessant punt is dat het resultaat alleen wordt bereikt als de vrouw ook in dit scenario wordt aangenomen. Het traditionele rolmodel, waarin de man het geld thuisbrengt en de vrouw zorgt voor het kind en de keuken, levert dit resultaat niet op. Volgens de studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Texas, zijn vrouwen de gezondste mannen wier mannen urenlang zwoegen en die ook werken.

Bij vrouwen graag met mate

Hoewel het goed was voor de gezondheid van beide partijen, toen vrouwen voltijds werkten, had de gezondheid van de man te lijden toen zijn vrouw te veel uren klopte. Dr. Kleiner werkt met Dr. Eliza K. Pavalko bij de studie. Het onderzocht drie mechanismen die mogelijk de gezondheid van het huwelijk beïnvloed hebben: arbeidsmiddelen, stress en tijd om te sporten. “Toen we zochten naar iets dat dit verband zou kunnen verklaren, leek dit verband te houden met het feit dat deze mannen minder tijd hadden voor sporten dan een vrouw die 40 uur per week werkt.” Hoewel veel vrouwen fulltime werken, is het inkomen dat ze thuis bijdragen, veel kleiner dan dat van hun echtgenoten, ik geloof dat als de genderomstandigheden gelijkmatiger zouden zijn, dat in de studie tot uiting zou komen. ” Wie wil de studie in zijn geheel ter harte nemen: het werd gepubliceerd in het Journal of Social Forces.