Buiten pasvorm Snelle pasvorm in de stad

Aan het water

Onze redacteur Christo Förster kent het gevoel diagonaal bekeken te worden tijdens het trainen. Geen wonder dat hij tenslotte met veel enthousiasme bomen in het park beklimt of probeert als spiderman op allerlei soorten muren. Hij geeft de vraag meteen terug: "Waarom niet?"

In het park

Laura Lindner heeft veel tijd verdiend. De tijden zijn al lang voorbij, maar
De productontwerper blijft het liefst blootsvoets (of in de zogenaamde) bewegen. In plaats van te zwaaien op de evenwichtsbalk zwaait ze vandaag op dikke takken. Wat vind je zo leuk aan? "Er is geen druk om hier te presteren, en ik kan ontspannen."

In de speeltuin

Tony Rockoff is een Pilates-coach en personal trainer. Hij kan moeilijk normaal joggen verdragen. Met zijn maatje Sebastian Priess verandert hij elke trainingssessie in een verrassingstas. Een van zijn favoriete locaties: de speeltuin om de hoek. Vooral opknoping en balanceren kan prachtig worden getraind. Kinderen zoals de gedurfde Pauline (hierboven) zijn de beste rolmodellen.

Op de trap

Eva Hollaender heeft lang alleen binnen getraind, bij voorkeur stapaerobics. Een vriend, een atleet, vertelde haar op een dag over ongelooflijk vermoeiende training op een trap. Sinds het heeft geklikt! Sindsdien runt Eva ook twee keer per week - en maakt drie keer achter elkaar de lange trap op de baan.

Aan de muur

De HafenCity in Hamburg is een eldorado voor fitnessavonturiers. Boulderventilator Randi Müller (uiterst links) gebruikt de baksteenmozaïeken voor training op warme dagen, wanneer ze te benauwd is in de klimhal. Felix Quinton (links bij salto) leeft hier zijn parkour-enthousiasme uit.