Adventure Travel Het beste last-minute avontuur

1. Op lage hoogte door de Alpen

Met een maximum van 130 dingen schiet de Flying Fox in Leogang over de alpenweiden - op een hoogte van maximaal 140 meter. De passagiers worden in een slee gegooid die aan een kabel van 1600 meter lang hangt en vliegen horizontaal door het Salzburger Land. En als je goede zenuwen hebt, kun je ook genieten van het fantastische uitzicht. Te boeken is de wilde rit (79 euro) tot 26 oktober. Info :.

2. Wandelen op plezierpaden

De Pforzheimer Hütte ligt op 2300 meter hoogte in de Stubaier Alpen. Hoewel het slechts 35 minuten met de auto van Innsbruck is, is de twee en een half uur durende beklimming van St. Sigmund een kleine geheime tip. Omringd door verschillende drieduizenders is de hut, die tot 5 oktober open is, een goed startpunt voor zowel eenvoudige als veeleisende wandelingen en is daarom niet alleen geschikt voor dagtochten (accommodatie in een gedeelde kamer: 25 euro). Info :.

3. Gewoon rondhangen

Tussen 100 en 300 meter boven de grond hangt de Portaledge in de Falkensteinwand bij Pfronten. Bigwall-klimmers gebruiken deze steile muur "bedden" voor het noodzakelijke bivak, en na een korte briefing is overnachting in duizelingwekkende hoogtes ook mogelijk voor Otto-Normal klimmers. Afhankelijk van het weer zijn er data tot half oktober (prijs: 890 Euro). Info :.

4. Uit naar het weiland

Tot rond het einde van oktober biedt de regio rond de Alpe di Siusi over het algemeen de beste omstandigheden voor mountainbikers. Een klassieker en zelfs voor beginners is de Seiser Alm-ronde (afhankelijk van de route 30 tot 40 kilometer). De ultieme discipline is de rondleiding door de Sella-groep (ongeveer 60 kilometer). Rondleidingen (vanaf 65 Euro) worden aangeboden door de Schlern 3000 Sport Academy (www.skischule-schlern3000.com).

5. Op de afgrond

Geen weg, zelfs geen materiële kabelbaan: de levering van het Reichen-haller-huis gebeurt uitsluitend per helikopter - of te voet. En zo komen wandelaars een paar meter onder de top van Hochstaufen in Bad Reichenhall naar de hut. De hut op een hoogte van 1750 meter (open tot half oktober) is op drie routes te bereiken, het gemakkelijkste pad begint direct in Bad Reichenhall op de parkeerplaats Padinger Alm.

6. Geen slag in het water

Als je het rustiger vindt, ga dan weer varen. Bijvoorbeeld op de Werra in het centrum van de Republiek, langs de voormalige Duits-Duitse grens. (Kanoverhuur: kajak vanaf 29 euro per dag). Afhankelijk van het weer zijn meerdaagse tochten ook mogelijk.

7. Stand up paddling voor de weddenschap

Voor iedereen die spontaan is: op 27 september vindt de 5e SUP Chiemsee Island Marathon plaats - de laatste stop van de Duitse SUP Trofee. Iedereen kan peddelen (toegangsprijs: 25 Euro). Na de massastart leidt de koers (afhankelijk van het weer) ongeveer twaalf kilometer van Prien-Harras rond de eilanden Herrenchiemsee en Krautinsel terug naar Prien-Harras. Deelnemers en toeschouwers kunnen ook borden en peddels testen.

8. Liep naar de klimmuur

Alleen deze zomer werd de klimhal op de Nordkette boven Innsbruck geopend. Voordat de herfst alle klimmers naar de hallen brengt, kun je de muren opnieuw beklimmen op 35 met stenen bedekte routes van de UIAA-moeilijkheidsgraden 4 t / m 9 op de natuursteen. Het merendeel van de toptouwroutes is eenzitter en ook voor beginners en onervaren bergbeklimmers - met uitzicht op de stad op ongeveer 1000 meter onder hen. Informatie: www.nordkette.com.

9. De klassieker is nog steeds in het seizoen

De Imster-kloof is een van de rafting-paradijzen in Europa. Natuurlijk zijn de zeer grote waterrollen beschikbaar in het voorjaar, wanneer de gesmolten sneeuw begint. Maar vooral voor beginners en lichte zeilers heeft de rivier nog steeds voldoende kracht - zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over overboord gaan. Tours worden gehouden tot 15 oktober, bijvoorbeeld Faszinatour (vanaf 49 euro); Als je het leuker vindt, ga je in een boot met kajak-profs door de indrukwekkende kloof (65 euro).

10. Eenmaal hoog

Tot waarschijnlijk 12 oktober is de Lamsenjochhütte in het Karwendelgebergte nog steeds open. De rustieke, in 1906 gebouwde hut ligt op een hoogte van 1953 meter en is een populaire bestemming, vooral voor wandelaars - maar ook mountainbikers genieten op het terras van Tiroolse specialiteiten. Vanuit Eng is de hut zowel te voet (2, 5 uur) als per fiets bereikbaar voor een dagtocht. Natuurlijk is de Lamsenjoch ook het startpunt voor nog veel meer wandelingen - dus reserveer van tevoren een slaaphuis (in een gedeelde kamer: 28 euro). Info :.