Dat is hoe het werkt! De optimale vetverbranding

lever

Het heeft de taak om de hersenen en het centrale zenuwstelsel te voorzien van glucose. Bovendien gebruikt het orgel de nachtrust voor uitscheiding, ontgifting en afbraak van metabolieten. De energie daarvoor komt voornamelijk uit de vetreserves. Let op: te veel alcohol verstoort de belangrijke regeneratietaken van de lever en blokkeert het verbranden van vet. Bovendien interfereert alcohol met de vorming van melatonine.

maag-darmkanaal

De laatst geconsumeerde wordt meestal binnen drie tot vier uur verteerd (vet vlees, gefrituurd, peulvruchten duren het langst). De voedingsstoffen worden omgezet in opslagmateriaal. De maagzuurproductie daalt - maar de lever en de darm worden beter van bloed voorzien.

alvleesklier

Het avondmaal bepaalt hoeveel insuline de klier nog steeds produceert. Eenvoudige koolhydraten, zoals chips of snoepjes, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Dit leidt tot enorme insulinesecretie, met als gevolg dat de bloedsuikerspiegel weer snel daalt. Het sympathische zenuwstelsel reageert hierop met de afgifte van adrenaline en norepinephrine. Met een ongunstig effect: de opbouw van lichaamsvet gedurende de nacht heeft de voorkeur.

Het nacht benzinestation

Wanneer alle metabole schakelaars optimaal zijn ingesteld, gebruikt het lichaam zijn vetreserves voor de herstelprocedures. Het van vetweefsel afgeleide hormoon leptine reguleert de voedselinname op de lange termijn. Verschillende onderzoeken hebben nu aangetoond dat: slaapgebrek leidt tot een laag leptine-gehalte, meer honger en een groter risico op obesitas.

Herstel het metabolisme 's nachts

Van aminozuren maakt het lichaam gebruik van groeihormoon om eiwitten te maken voor spieren, enzymen, hormonen en antilichamen. Voor energie gebruiken de cellen voornamelijk vetten uit de vetreserves.