Heb een goede lunch Gezond eten op kantoor

Goede planning

Degenen die nadenken over wat ze moeten eten voor vijf voor twaalf, worden vaak gedwongen hun toevlucht te nemen tot snippers van snacks uit de buurt. Het is het beste om te plannen hoe u uw lunchpauze aan het begin van de week kunt doorbrengen. Misschien wil je niet missen met collega's uit eten gaan? Geen probleem: neem drie dagen op vijf je 'gezonde' eten mee naar huis en breng de rest van de dag door met het ontmoeten van je collega's - bijvoorbeeld in sushi-bars of andere Aziatische restaurants.

Groen is troef

Groenten, fruit, salades en kruiden brengen kleur op de plaat, zijn licht en rijk aan activerende vitamines en mineralen. Perfect voor het bijvullen van lege energiedepots zonder de calorie-account te belasten. Tip: snijd de peper, komkommer, wortel, venkel in stukjes en breng het naar kantoor. Koop gewoon een kant-en-klare dip (zoals zure room). Als je gaat eten, bestel dan salade of groentesoep.

Wat voor de hersenen

Om het concentratievermogen gedurende uren constant te houden, hebben onze hersenen een stabiel bloedsuikerniveau nodig. Complexe koolhydraten en voedsel met veel vezels garanderen dat! Deze omvatten z. B. volkoren brood en broodjes. Hetzelfde geldt voor noedels, rijst en aardappelen, als je ze na het koken laat afkoelen. Door verwarmen en koelen van namelijk resistent zetmeel, een in water oplosbare voedingsvezel . En het blijft ook warm op kantoor. Neem hier ook de variant met de volkoren. Mager vlees, vis en peulvruchten zorgen voor verzadigend eiwit, wat volgens studies insuline niveau fluctuaties voorkomt. Maar blijf uit de buurt van suiker, witte bloemproducten, Knabberkram en Limos, anders rijdt uw bloedsuikerspiegelachtbaan: snel op en snel weer naar beneden.

Vet, nee bedankt

Dat Currywurst, gebakken, romige en goedkope gratin slap worden, heb je waarschijnlijk al uit de eerste hand gevoeld. Voor vet voedsel moet het lichaam veel meer energie verbruiken voor de spijsvertering dan voor licht voedsel Onaangename bijwerking: overmatige hoeveelheden calorieën worden niet geconsumeerd door personen die regelmatig eten en landen onmiddellijk in het vetweefsel. Tip: Een blik op de onze helpt je om vervelende vetvallen te vermijden als je uit eten gaat.

Ontbijt wint

"Tussen zes en negen is het lichaam het meest actief omdat het alle functies opnieuw moet opstarten. Een muesli of volkorenbrood met een lichte coating is een goede basis. Alle andere maaltijden op de werkdag dienen om de prestatiecurve van het metabolisme omhoog te houden, "legt voedingscoach Üblacker uit. Hij raadt aan om een ​​deel van de calorieën te delen met gezonde snacks. Ideaal: (droog) fruit, groenten, rijstcrackers of een klein deel noten, die u in een "noodlade" plaatst.

Het ontmoeten van licht

Te vaak wordt een zakelijke lunch gedwarsboomd door gezonde bedoelingen. Vijand # 1: alcohol. Het versterkt onze eetlust, blokkeert de stofwisseling en maakt je moe. Vijand # 2: menu's en buffetten. Omdat ze proberen te eten buiten onze verzadigingslimiet. Vijand # 3: dikke extra's. Zelfs een stuk stokbrood met kruidenboter levert ongeveer 200 calorieën op. Vijand nummer 4: sauzen. Alleen hollandaise, bechamel en roomsaus zitten net zo vol vet. Vijand # 5: Creme-toetjes. Mascarpone, ijs en mousse zijn dikke caloriebommen. Dus ken je vijanden en vermijd gezondere alternatieven!

Doe het zelf

Ingrediënten met weinig voedingsstoffen, eetlustverhogende smaakversterkers en bereiding met hoog vetgehalte - dat kun je niet uitsluiten in het restaurant. Dus wie veilig wil zijn en geld wil besparen, kookt zelf. Salades, soepen, brood en wraps kunnen goed worden voorbereid en mee naar huis worden genomen. Als je een keuken hebt in het bedrijf, kun je ook koken met collega's. Pasta met pesto en vele andere gerechten staan ​​binnen een kwartier klaar om te serveren - en trouwens, je hebt ook de beste sociale contacten!

Altijd volle pot

Denken stilte? Het neemt vaak een lange slok van stil, verfrissend water om een ​​duidelijk idee terug te krijgen. Bovendien verwarren we vaak honger met honger. Drink slechts een slokje voordat je snacks gaat halen. Het vult ook de maag. Het is het beste om altijd een pot water of thee op tafel te hebben. Te eentonig? Dat hoeft niet zo te zijn! Giet water en thee naar hartenlust met verse dingen: Met plakjes citroen, gember of meloen, met bessen of verse kruiden zoals mint. Tip: doe het 's morgens aan, dan heeft het tijd om door te trekken!

etenstijd

Bij werkstress wordt trouwens een hele boterham snel gepleisterd. En zelfs als de honger niet zo groot was. Want als we afgeleid zijn, merken we onze verzadiging nauwelijks. Volgens een studie hebben we ook veel sneller honger na de snelle snack. Bovendien: onze Gerhin verbindt onze werkplek met eten. Fatal! Ons bureau wordt een honger trigger! Dus ga erop uit om weg te eten van je werkplek, eet bewust en slanker niet. Misschien kun je een lunch regelen met een collega - dit werkt slecht aan je eigen bureau.

Weg met de schuilplaats

Als chocolade, gummyberen en Co. slechts een aanraking verwijderd zijn, landen ze snel in de mond en vervolgens op onze heupen. Snoepjes in het gezichtsveld zijn absoluut taboe! Maar u moet ook afscheid nemen van de beroemde snoeplade. In feite hebben we de snelle suikerboost niet nodig. Na de snelle kick volgt één ding: nog meer vermoeidheid en slapte dan voorheen. Als je niet zonder snacks kunt rondkomen, kun je beter vers fruit zoals appels of bananen, wat noten of maïswafels in de "noodlade" achterlaten.