Abu Dhabi Adventure Challenge Met Faris Al-Sultan door de woestijn

Zweten tussen de handpalmen
Faris Al Sultan en Andrea Steinbecher op weg naar het eerste checkpoint op een offshore-eiland. Hetzelfde gaat met de kajaks op het strand terug naar de andere kant.


Voordeel voor de triatleten
Al na het eerste keerpunt viel het veld uit elkaar. Het team rond Faris Al Sultan was onverslaanbaar op de mountainbikes en stond aan de leiding in de aankomende verandering in de tweepersoonskajaks.

Machtspaar
Het viermans team "Qasr Al Sarab" van de Nieuw-Zeelander Richard Ussher omvat ook zijn vrouw Elina. De twee extreme atleten hebben als laatste gewonnen en zijn dit jaar opnieuw de grote favorieten voor de algemene overwinning.

Nu begint het!
Bij de startlijn probeert de beste om hun wielen in een optimale positie te brengen. In de mis om te herkennen: rechts verdedigende kampioen Richard Ussher, daarachter wacht Faris Al Sultan.

Zware peddels
Vlak voor de start werd avonturenspecialist Faris Al Sultan belachelijk gemaakt voor zijn uitrusting. Zijn team gebruikte de peddel geleverd door de organisator, terwijl de doorgewinterde topmensen gebruik maakten van hun extreem lichtgewicht carbon stokken.

Extreme types
Aan de vooravond van de start ontmoette Faris Al Sultan, World Triathlon Champion 2005, de Britse Adrian Hayes (rechts). Hij richtte het zogenaamde "record van de drie polen" twee jaar geleden op. In 19 maanden klom hij niet alleen op de Mount Everest, maar bereikte hij te voet en zonder hulpmiddelen en de Zuid- en Noordpool.

Stoer meisje
Andrea Steinbecher werd dit jaar vierde op de Ironman Europe in Frankfurt. Net als de drie mannen in het team, heeft ze nog nooit deelgenomen aan een avonturenrace. Ze peddelde tenslotte twee weken op de Fühlinger See.

Freischwimmer
Voor het eerst hoort 'zwemmen' tot het programma van de Abu Dhabi Adventure Challenge. Favoriete Richard Ushher: ​​"Het is gek - maar velen van ons waren meer bang voor die 900 meter in het water dan de pijn van het woestijnzand."

In het gevecht
Voor het begin van de 3e Abu Dhabi Adventure Challenge zien Richard Ushher en zijn Finse vrouw er zo uit.

Paddle skyline
Voor de kantoortorens van Abu Dhabi moesten de atleten laten zien wat ze in hun armen hadden. Het team van Nieuw-Zeelander Richard Ussher nam de leiding over.

Als een woestijnwind
Voor de 160 deelnemers aan de 3e Abu Dhabi Adventure Challenge was de hoofdstraat "Corniche" afgesloten. Kort na 8 uur, op een aangename 25 graden, vlogen ze als een woestijnwind door de rijkste stad ter wereld.

Duitsland-Oostenrijk
Het team "Abu Dhabi Triathlon" richt zich op de Duits-Oostenrijkse vriendschap: naast de Munich Faris Al Sultan, maakten de in Keulen gevestigde Andrea Steinbecher en Werner Leitner en Christian Rothart uit Oostenrijk het totaal van 428 kilometer.