Puur natuur Geweldige tochten in Duitsland

Remmen met hielstop

Deze standaard remtechnologie kan overal worden gebruikt. Zet iets meer op de knieën, duw het been met de stop naar voren en verplaats het gewicht naar het andere been. Trek nu de teen van de remschaats omhoog en druk de stop op de hiel stevig op het asfalt.

Dynamische houding

Glijdend op het rechterbeen, is de linker (schommel) arm naar voren gebogen. De rechter (tegenovergestelde) arm zwaait langs het lichaam naar achteren gespannen. Het bovenlichaam is gebogen aan de heup, het gewicht ligt op het glijdende been. Trek nu het trapbeen naar het glijdende been en zet het op, waarbij het lichaamsgewicht verschuift naar dit been. Sterke afstoting van het oude glijdende been, armen achteruit zwaaien (zie boven).

Rijcurven

Je rijdt brede bogen op de schaatsen zoals je op een fiets zou doen: simpelweg in de bocht steken en de schaatsen naar het midden van de boeg kantelen. Om strakkere bochten te beheersen, is het belangrijk om vertrouwen te krijgen in de grip op de buitenrand van de binnenste skate. Om gewichtsoverdracht te trainen, kunt u op een lantaarnpaal leunen en oefenen.

Rol op een skate

De basis voor schaatsen - of het nu gaat om rechtuit lopen, achteruit rijden of remmen - is het veilige rollen op een skate. Alleen degenen die het lichaamsgewicht op één been kunnen concentreren zonder te kantelen, kunnen economisch en dynamisch schaatsen. Dus ga gewoon met en op een inliner. Zorg ervoor dat je neus, knieën en skate in lijn zijn - dan is alles in orde.