Epigenetica Versterk je genen

Eet beter, leef langer

Talrijke studies tonen aan hoe sterk gebalanceerd, vitaminerijk voedsel de biochemische processen in de cellen beïnvloedt. Naast de vitaal belangrijke vitamines, maken vooral drie stoffen naam: Resveratrol, dat voorkomt in rode wijn en naar verluidt levensverlengende eiwitten activeert die sirtuines worden genoemd. De genisteïne van soja en veel omega-3-vetzuren in vis en zeevruchten.

Eet beter, leef langer: sojabonen Eet beter, leef langer: vis, omega-3-vetzuren Tijd voor goede gevoelens

Onderzoek leidt steeds meer tot voorbeelden van de mate waarin gedrag van invloed is op ons genetisch materiaal. Baby's die veel liefde en nabijheid ervaren, staan ​​duidelijk meer bloot aan stress als volwassenen.

Tijd voor goede gevoelens

Mensen die regelmatig mediteren, kunnen processen initiëren die ze rustiger en minder agressief maken.

Tijd voor goede gevoelens

En de gelukshormonen die vrijkomen tijdens de sport zijn diep betrokken bij het gezondheidsbudget en de psyche.

Moordenaar voor het lichaam

Onderzoekers zien vandaag ouder worden als een ontstekingsproces dat we kunnen versnellen of vertragen. Verreweg de meeste jaren van leven kosten alcohol (gemiddeld ongeveer 20 jaar!).

Moordenaar voor het lichaam

Het mondslijmvlies van rokers heeft veel methylgroepen gevonden die genen lijken te blokkeren voor anti-kanker-eiwitten.

Moordenaar voor het lichaam

En dat een verhoogd stresshormoonniveau belangrijke reparatieprocessen in de cellen verlamt, wordt nu als veilig beschouwd.