Lachen Yoga Goede gemoedstoestand voor lichaam en geest

Christoph Emmelmann

Lachyoga-therapeut en -instructeur, bedrijfseconoom, boek- en filmauteur, stressmanagementtrainer

Aanbevolen lectuur

Lachyoga combineert de positieve effecten van lachen en yoga. Het zorgt ervoor dat ons lachen uit het hart komt. Ongecompliceerde oefeningen zoals het "leeuwengelach" of het "milkshake-gelach" in combinatie met ademhalingsoefeningen pakken verschillende chakra's - energiecentra - van het lichaam aan. Terwijl we gelach-yoga beoefenen, verandert het lachen helemaal in zichzelf: opgewektheid die je meeneemt in het dagelijks leven. ISBN: 978-3-423-34429-6

Het concept

De combinatie van gelach en yoga werd in 1995 geïntroduceerd door Dr. Madan Kataria uit Mumbai ontwikkeld. De verschillende lachoefeningen zijn voornamelijk gebaseerd op de diepe ademhaling van yoga. Deze methode is een "luide" onmiddellijke meditatie die, zoals elke vorm van meditatie, is ontworpen om het intellect uit te schakelen.

De praktijk

De inzending is op elk moment mogelijk en vereist geen voorkennis. De Lach Yoga-oefeningen zijn eenvoudig in hun toepassing en effectief in hun effect. Ze bestaan ​​uit een combinatie van adem- en rekoefeningen, vermengd met pantomime-lach en roddeloefeningen. Elke Lach-yoga-oefening heeft zijn diepere betekenis en richt zich tot de meest uiteenlopende orgels.