Nieuwe modellen was voor ijs en sneeuw

acute kousen

De extreem dunne sok SK5 van Falke (24.95 Euro, www.falke.com) is gemaakt voor professioneel gebruik. Lage vulling, mesh en zijde bieden een perfecte ondersteuning voor de voet en kuit.

dubbellaag

Het shirt met lange mouwen Coloblock (89, 95 Euro, www.loeffler.at) is bijzonder warm en zeer elastisch dankzij de tweelagige Transtex-technologie.

Hete broek

De Superthermic Plus Tights van Jack Wolfskin (59, 95 Euro) zijn dubbellaags op de knieën en billen. De wafelstructuur zorgt voor extra isolatie.

Goede neus

Een functionele vezel met zilverionen remt de vorming van zweetgeur in de ergonomisch ontworpen Evolution Warm (€ 54, 95, www.odlo.com).

drukwerk

Compressiekousen zoals de CEP Skiing O2 (49, 90 Euro, www.cepsports.com) verhogen de prestaties en versnellen de regeneratie van de spieren.

round bescherming

Inserts in de nierstreek bieden extra bescherming tegen verkoudheid bij de Zip Longsleeve (80 euro, www.mammut.ch). En het wordt te warm, open gewoon de ritssluiting.

Tweede huid

Mesh- en stretchpanelen zijn niet genaaid in de Quantum (89, 95 euro, www.odlo.com), maar zijn vastgelast voor een betere pasvorm.

Geweldige wol

Fluffy en functioneel: dat hoeft geen tegenspraak te zijn. Het Women's PhD Ski Medium (26, 95 Euro, www.timberland.com) van SmartWool is bijzonder duurzaam en comfortabel. Dit geldt natuurlijk ook voor het herenmodel.