It gadgets De belangrijkste digitale sportartikelen

De bloeddrukmeter

Handige meting Instrumenten zoals de Withings bloeddrukmeter zijn het begin van een nieuw tijdperk in de gezondheidszorg. De manchet kan eenvoudig om de arm worden gelegd en brengt automatisch de systolische en diastolische bloeddruk en je hartslag automatisch over naar je iPhone of iPad (de klassieke pomp is voorbij).

Digitaal bewerken Gegevens worden opgeslagen en weergegeven als grafieken en grafieken, zodat u te allen tijde kunt zien hoe uw bloeddruk zich ontwikkelt. Hot wire Handig: u kunt de waarden rechtstreeks naar uw arts sturen of door hem laten ophalen. U krijgt dus professionele medische feedback, zonder lang in de wachtkamer te moeten blijven zitten.

Online toegevoegde waarde U kunt uw gegevens ook synchroniseren met hulpmiddelen zoals Google Health of Microsoft Health Vault voor gezondheidsrapporten. 129 euro,

Het Watt-pedaal

ProfiTechnik voor iedereen Onder de naam Vector lanceert Garmin in januari 2012 een racefietspedaal waarmee elke recreatieve rijder zijn trapkracht in watt kan meten. Tot dusverre waren complexe systemen nodig, waarvan het gebruik bijna uitsluitend was voorbehouden aan professionals.

Geavanceerd systeem Het pedaal ziet er heel anders uit dan een conventioneel exemplaar en omvat een meeteenheid die eerst de cadans bepaalt en ten tweede de krachten die op de pedaalas werken - door de afbuiging van de pedaalas gedurende de gehele omwenteling (druk en spanning) te meten.

Afronding De krachten op het rechter en linker pedaal worden afzonderlijk gemeten - zodat de fietser ook zijn (uit) ronde trap kan bedienen. Elektronica-eenheid, zender en batterij zitten extern op de crankarm. De zender verzendt de waarden draadloos en in realtime naar geschikte GPS-sportcomputers. Trotse prijs De hightech oplossing is niet beschikbaar: 1295 Euro / Pedalpaar,

Het fiets- en wandelnavigatiesysteem

Cross-Country Guide Het handige Ibex 30-navigatieapparaat van Falk begeleidt fietsers en wandelaars door het landschap - zelfs als de verharde wegen eindigen. Routeerbare buitenkaarten voor Duitsland zijn al voorgeïnstalleerd, inclusief 200.000 kilometer fietspaden van de Allgemeine Deutsche Fahrradclub.

Aanvullende informatie De Ibex 30 biedt ook informatie over meer dan 400.000 gezichtspunten en natuurmonumenten en weet precies waar de dichtstbijzijnde 5000 slaap- en fietsstations zich bevinden.

Menunavigatie Bijzonder succesvol, omdat intuïtief de bediening is. Iedereen die ooit een autonavi heeft gebruikt, vindt onmiddellijk zijn weg. Fietsers kunnen "sportieve", "makkelijke" en "korte" routes voorstellen en de selectie verfijnen met opties zoals "steile hellingen gebruiken". Wandelaars kunnen z. Gebruik bijvoorbeeld expliciet "via ferrata".

Reiskosten De Ibex 30 plus-kaarten zijn beschikbaar voor 369 euro,

De gps-skibril

Space-Style Transcend GPS-bril van Recon Instruments en Zeal Optics kan de Winter Space Odyssey starten. Een display rechtsonder in het gezichtsveld toont alle denkbare informatie die via satellietpositionering in realtime kan worden bepaald.

Gegevensoctopus Je kunt je huidige snelheid, de afgelegde afstand en het hoogteverschil aflezen en weet meteen na een sprong hoe lang je in de lucht was. Het is vanzelfsprekend dat u kunt zien welke van uw vrienden gewoon in de buurt aan boord gaan en hoe ver het is om bij de après-skihut te komen.

Heruitgave Eind 2010 kwam de hightech-brillen op de markt in Canada - en zo ontstond een hype dat deze begin 2011 uitverkocht was. Echter, Recon Instruments heeft nieuwe modellen aangekondigd voor deze november, inclusief een GPS-tool die kan worden gecombineerd met de bril van andere fabrikanten.

Pas op! U vindt snel de prijs en leveringsbronnen op www.reconinstruments.com

De MP3-koptelefoon

Klassiek 1979 Sony introduceerde de eerste Walkman - echter als een mobiele speler voor cassettes. In de jaren 80, het statussymbool voor de jeugd van de wereld, gingen in totaal zo'n 335 miljoen exemplaren over de toonbank.

Comeback Sony heeft het merk Walkman al een aantal jaren nieuw leven ingeblazen. Huidig ​​topproduct voor sporters: de walkman met de cryptische aanduiding NWZ-W260.

Uithoudingsvermogen Het draadloze all-in-one-apparaat is vrijwel volledig geïntegreerd in de hoofdtelefoon MP3-speler. Waterafstotend, wasbaar, met een goede pasvorm, 2 GB opslagcapaciteit en 8 uur batterijlevensduur. Dat zou ook genoeg moeten zijn voor de langste jogging sessie.

Zappen Dankzij een speciale zoektechnologie kan de muziekcollectie van de sportwandelaar ook worden doorzocht zonder een weergave en elke track afspelen.

Wederopstanding De plechtige begrafenis van de kabelsalade kost je 69 euro,

Het fietsgenie

Actio Gleich Reactio De iBike-computers zetten de fietswereld ondersteboven: ze meten niet de trapkracht (in watt) via de krachten die op pedalen of cranks werken, maar eerder door middel van speciale sensoren over de krachten die ertegen zijn. Hoewel dit een hogere natuurkunde is, werkt het nog steeds erg goed (of juist daarom).

Schwarzbrot Natuurlijk kunnen de iBike-modellen ook worden gebruikt om individuele fitnesstests uit te voeren, om op basis hiervan intervaltrainingen uit te voeren, om snelheden en afstanden op te roepen.

Aerodynamica De iBike Aero heeft zelfs een windtunnelfunctie en geeft u directe feedback over de aerodynamica van uw zitpositie of de helm die u draagt ​​met real-time aerodynamische coëfficiënten. Zo weet u altijd hoe gestroomlijnd u onderweg bent. Is het niet mogelijk? Works!

Nader lezen Als u nieuwsgierig bent, kunt u bladeren door de website www.ibikesports.com (prijzen: vanaf ca. 350 Euro)

De Golfer-app

Racket afstemmen Eindelijk een app in onze gadgetparade! Met iPing kunt u uw handicap verbeteren terwijl u deze op een verbazingwekkend eenvoudige en leuke manier invoert. Het enige dat je hoeft te doen, is je iPhone met een speciale houder op je racket te bevestigen - en bereid zijn om te leren.

Hogere wiskunde Tijdens de klap meet de app de rotatie van het racket, de as naar het doel op het moment dat het racket de bal raakt en de snelheid van de punch. Uit de waarden van vijf streken berekent iPing een gemiddelde waarde die de basis vormt voor de zogenaamde put-handicap. De visuele feedback helpt u om dit te verminderen.

Zakelijk De app doet ook suggesties voor welk racquetmodel het beste bij u past. Hiervoor heeft de fabrikant Ping zijn complete racketlijn speciaal ingedeeld naar type punch.

Gift! De golfer-app iPing kan gratis worden gedownload in de App Store. Informatie: www.ping.com

De wifi-balans

Grote vrijheid De Wifi-schaal, zoals de bloeddrukmeter, is het begin van onze Withings gadgetparade - en werkt op hetzelfde principe, maar draadloos: het apparaat meet het lichaamsgewicht en de samenstelling en verzendt de gegevens naar de bijbehorende software, die er visueel naar kijkt aantrekkelijk voorbereid.

Infographics U kunt in een oogopslag zien hoe uw spiermassa verandert in verhouding tot lichaamsvet en uw BMI-curve zien. De wereld in Het is met name interessant om bijvoorbeeld uw voedingsdeskundige directe en realtime toegang te geven tot uw waarden. U kunt de waarden ook automatisch publiceren op Facebook, Twitter of in een blog. Een bijpassende iPhone-app is vanzelfsprekend. Dit geeft nieuwe impulsen in termen van motivatie.

Al met al is de Wi-Fi-schaal, die ook automatisch in- en uitschakelt, beschikbaar voor 129 euro op www.withings.com

De GPS USB-klok

Pioneer Met de GPS Sportwatch zet de digitale fitnesspionier Nike Plus nu de volgende stap naar een sportieve toekomst. Het ingebouwde GPS-besturingssysteem van TomTom biedt positie-, afstands- en snelheidsgegevens tijdens de training. Een ingebouwde USB-poort in het polsbandje maakt het gemakkelijk om die gegevens naar uw computer over te zetten en te beheren en te delen in de Nike Plus-community.

Dubbele rol In combinatie met de bewegingssensor voor de hardloopschoenen, die enkele jaren geleden werd ontwikkeld, levert de Sportwatch betrouwbare waarden, zelfs in tunnels of op loopbanden. Door op het display te tikken kunt u bijvoorbeeld. B. Neem de rondetijden wanneer u met de trein reist.

Watcher De Sportwatch denkt zelfs na en herinnert je er na vijf niet-trainingsdagen heel charmant aan dat je opnieuw moet rennen.

Armkroonluchter De slimme polsbus is verkrijgbaar voor € 199, www.nike.com

De draadloze stimulator

E-Pusher Het gloednieuwe Compex Wireless-apparaat voor elektrostimulatie werkt als traditionele apparaten voor snellere regeneratie na extreme stress en pijnverlichting, en ondersteunt ook normale oefeningen. Het geheel loopt echter nu voor het eerst zonder kabels!

Intelligente modules De Compex Wireless bestaat uit het eigenlijke apparaat, een afstandsbediening en vier stimulatiemodules, de elektroden. Elk van deze vier elektroden is uitgerust met de zogenaamde Muscle Intelligence-technologie, die de fysiologische kenmerken van de spier scant en de impulsen automatisch en individueel aanpast om een ​​aangenamere training te garanderen.

Varianten Meer dan 50 programma's zijn beschikbaar voor de applicaties, andere kunnen worden gedownload via internet. Professioneel hulpmiddel Trouwens: FC Barcelona fysiotherapeuten gebruiken ook Compex draadloze technologie. 1250 Euro, www.compex.info

De cyberspiegel

Goedemorgen, internet! De James Law Cybertecture Mirror is de ultieme moderne technologie. Hij is constant online en toont alle denkbare informatie - het weer, de vertrektijden van de S-Bahn, uw e-mails en Facebook-chats of z. Bijvoorbeeld het laatste fitnessnieuws.

BodyWeight Tracker De Cybertecture- spiegel bevat ook een zogenaamde sensorpad, die uw gewicht meet wanneer u erop gaat staan. De waarden worden vervolgens direct omgezet in mooie afbeeldingen en curven in de spiegel.

Training voor de armen Alsof dat nog niet genoeg was, heeft de spiegel zelfs fitnessprogramma's op voorraad. Het principe: je hebt z. B. Halters in je hand en beweeg ze op en neer net zoals het dicteert een op en neer bewegende lijn op de spiegel. De herhalingen worden geteld.

Geduld De wonderspiegel is nog niet beschikbaar voor ons. Hong Kong heeft al distributeurs. Geen prijs, www.cybertecturemirror.com

De Google-loopband

E-Training iFit is een revolutionair uithoudingsvermogen trainingsysteem dat cardio-apparaten (zoals een loopband) op het internet aansluit en ook trainingsprogramma's biedt die via een geheugenkaart in het apparaat kunnen worden "gevoed" (zie de afbeelding hierboven).

Weltkarte Zin in de New York Marathon of een ontspannen run op Copacabana? Omdat iFit samenwerkt met Google Maps, kun je elke afstand in de wereld bekijken en uitvoeren, de meesten zelfs via Streetview-kijkervaring. Je kunt zelfs concurreren met andere gebruikers in virtuele races.

Starcoach-plannen De iFit-trainingsprogramma's die zijn opgeslagen op zogenaamde workout-kaarten zullen u stap voor stap in topvorm brengen - het Amerikaanse afslankpictogram Jillian Michaels bijvoorbeeld, zal u in acht weken coachen.

Home-game loopbanden met geïntegreerd iFit-systeem zijn verkrijgbaar bij Nordic Track vanaf ongeveer 1500 euro, een draadloze adapter kost ongeveer 100 euro, de trainingskaarten elk ongeveer 25 euro. Informatie op www.ifit.com

De gegevensbuffer

Footwear Reloaded De nieuwe F50 adizero TRX FG van Adidas is niet alleen een voetbalschoen van de beste en lichtste variëteit (dankzij speciale lichtgewicht materialen wegen de buffers net geen 130 gram) - een bewegingssensor kan ook in een kleine uitsparing in de zool worden gestoken miCoach Speed ​​Pod), die tijdens het spel gegevens registreert.

360 graden In tegenstelling tot de Nike Plus-sensor, die alleen lineaire bewegingen meet, kan de miCoach Speed ​​Pod bewegingen naar achteren en opzij detecteren. Alleen dan is gebruik in het voetbal mogelijk (de plannen voor andere balsporten zijn al lang in de la van Adidas-strategen).

ProfiAnalyse Verbind de sensor met de juiste software na het spel, ontdek precies hoeveel kilometers je hebt afgelegd, hoe vaak en hoe snel je sprint, etc. Alleen informatie over waar je was was beschikbaar ( nog niet). Prijs voor de schoen inclusief gadget: 250 euro.

De Kinect-console

Nieuwe games Met Kinect Sport Season Two gaat de bewegingsgestuurde virtual reality-actiegame voor de Xbox 360-spelconsole van Microsoft nu zijn tweede seizoen in. Zes nieuwe sporten staan ​​op de grid: tennis, skiën, darten, golfen, voetbal en honkbal.

Spraak De Kinect-technologie gebruikt een speciale camera om uw bewegingen te scannen en deze direct in het spel over te brengen. Met de update van 2011 worden de games nog realistischer. Daarnaast kun je American football z spelen. Praat bijvoorbeeld met uw virtuele teamgenoten of wissel van golfclub op een "aankondiging".

Online vrienden Zoals het een moderne tech-tool betaamt, kunnen de hoge scores van het spel natuurlijk direct op Facebook worden geplaatst - het is duidelijk dat je op elk gewenst moment tegen andere spelers in je Kinect-community kunt spelen.

Toegangsprijzen De Xbox-console inclusief Kinect-technologie is beschikbaar voor ongeveer 300 euro, het spel Sport Season Two voor 45 euro. www.xbox.com

De Playstation 3.0

Control freaks Het systeem Playstation Move werkt met zogenaamde controllers (zie kleine afbeeldingen hierboven), die volgens de fabrikant Sony een nog preciezere bewegingscontrole dan de Kinect-technologie garanderen. Een zogenaamde oogcamera registreert de bewegingen van de controller en de positie in de driedimensionale ruimte en draagt ​​deze over naar het spel.

Rood alarmniveau De Rumble-functie en de bal in verschillende kleuren bovenop de controller bieden onmiddellijke fysieke en visuele feedback, zoals de mogelijkheid om uw signaal te regelen. Bijvoorbeeld als u zich in een gevaarlijke situatie bevindt tijdens het spel. De twee Trigger en Move-knoppen in het midden van de controller bieden geavanceerde bedieningsopties.

Speelgeld Hoogtepunt van het spel vanuit een sportief oogpunt: sportkampioenen (met schijfgolf, gladiatuurduel, strandvolleybal, boogschieten, tafeltennis en jeu de boules) voor 45 euro. Momenteel is er ook een starterspakket met controller, oogcamera en multi-demoschijf voor 40 euro. De console zelf (Playstation 3) kost ongeveer 250 euro. www.playstation.com