Dus het is leuk om in de herfst te rennen

Martin Chabowsky (27), koperslager

Zonder Banju zou ik nooit zijn begonnen met rennen. Eerst ging ik gewoon met hem wandelen, toen besefte ik dat hij er niet mee bezig was. Omdat ik niet graag Banju met mijn fiets wil vergezellen, bleef er een mogelijkheid over: rennen! En een hond geeft niet echt om het weer, hij heeft zijn loop nodig, zelfs in regen en storm. De beweging is goed voor mij: ik verloor meer dan tien kilo in één jaar tijd.

Vanessa Brüske (25), PR-assistent

Eén ding zou ik meteen willen verduidelijken: ik loop het liefst naar buiten. Alleen als het daar echt donker en ongemakkelijk is, vermijd ik de loopband. Ik zit sowieso veel in de sportschool, omdat ik regelmatig verschillende cursussen volg. Het is gemakkelijk om een ​​paar kilometer daarvoor te lopen. Soms heb ik ook programma's opgezet die bijna gevarieerder zijn dan mijn buitenronde.

Wiebke Häger (26), Brand Manager

Natuurlijk, als het in het najaar van dag tot dag donkerder wordt, spring ik niet van vreugde. Maar wat te doen? Rouwend en liggend op de luie huid? Niet met mij! Ik was op zoek naar een atletiekbaan die echt goed verlicht is. Dus ik zie waar ik heen ga en voel me veiliger. Elke maandag- en woensdagavond om 22.00 uur draai ik me om met twee vrienden na de avondstudie nog een ronde.

Robert Wolff (37), boomverzorger

Ik loop heel regelmatig, ongeveer vier keer per week. Natuurlijk valt het me soms hard op bewolkte dagen om me op te zetten. Dan ben ik blij dat ik eerder heb ingestemd of dat een van mijn hardlooppartners uit de buurt spontaan belt en vraagt ​​of we samen willen trainen. In de groep overwin je gemakkelijker het binnenste varken en ben je gewoon losser tijdens het hardlopen.

Een onverslaanbaar gevoel!

Gym? Te duur. Daarnaast hangen we voldoende in gesloten ruimtes rond. Een training in de frisse lucht is balsem voor lichaam en geest. Als het regent, doen we weerbestendige hardloopkleding aan. En het "we zijn niet uit suiker" gevoel, toen je later vers gedoucht met een thee op de bank zit, dat is absoluut onverslaanbaar goed. Sven Bränzel (27), klerk Lovisa Klauer (25), student