Roeitoestel Zo train je goed

Fout: voetriem is los

Roeien is een lichaamssport. De benen werken hard als ze heen en weer bewegen. Ze kunnen dit echter alleen doen als de voeten ook de juiste steun vinden in de meegeleverde lussen. Pas de lussen zo aan dat ze naar voren lopen over de middenvoet en haal ze aan.

Fout: reserve

Achterover leunen in de achterste eindpositie van de roerbeweging vormt een groot risico voor de lumbale tussenwervelschijven. De hellingshoek van de romp moet in deze positie maximaal 15 graden zijn. Verspreid uw ellebogen niet, maar houd ze dicht bij uw lichaam.

Fout: knik hand

Als u uw handen omhoog of omlaag beweegt tijdens het roeien, loopt u het risico uw gewrichten te beschadigen. Bovendien kunt u het roer naar het apparaat niet correct overbrengen. Houd daarentegen altijd de handen in het verlengde van de onderarmen.

Fout: rond terug

Niet bulten! Dat betekent een aanzienlijke belasting voor de tussenwervelschijven in de thoracale wervelkolom. Wees je daarom bewust en houd je recht. De hellingshoek van de romp moet ongeveer 10 graden zijn.

Schouders en train te hoog

Als de schouders tijdens de training aan de oren kleven, span dan de hele bovenrug en het nekgedeelte. Als u gaat roeien, houdt u de schouders naar beneden gericht en leidt u de paal alleen naar de onderste ribboog en trekt u de schouders achterwaarts terug in de achterste eindpositie.