Loopbandtraining Hoe goed trainen!

Rechts: houd je houding vast!

Ren tijdens het rennen in een lichte full body template. Om een ​​hol kruis te vermijden en automatisch dynamischer te rennen.

Fout: loop achter

Laat je niet te ver terugvallen. Lopen op de achterkant van de band verhoogt het valrisico. Blijf dus altijd in het midden, zodat u de noodstop op elk moment eenvoudig kunt bereiken. Als de band je terug duwt, verlaag je de snelheid.

Fout: springen

Als u stuitert, verhoogt u de impactbelastingen op de rug en de gewrichten en voorkomt u een optimale, voorwaartse beweging. Probeer je heupen op een denkbeeldige, horizontale lijn te laten bewegen, waarbij je te lange paslengtes vermijdt. U rent dus sneller en toch energiezuinig.

Fout: rotatie van het hoofd

Vooral met langere trainingssessies heb je de neiging om rond te dwalen met je blik - probeer het te vermijden. Anders kan het snel gebeuren dat u uit balans raakt of wanneer u aan de rand van de band jogt en mogelijk vastloopt.

Fout: rotatie

Besteed aandacht aan een harmonieuze, naar voren gerichte loopbeweging. De rotatie van het bovenlichaam heeft een negatief effect op uw kilometerstand. Houd het hoofd en bovenlichaam zo kalm en naar voren mogelijk. Dus je krijgt meer vaart in de run.

Fout: schouderstijfheid

Als je heel lang loopt en je schouders omhoog trekt, zijn de nekspieren gespannen. De bloedcirculatie is beperkt, wat kan leiden tot hoofdpijn. Houd je schouders los en trek ze een stukje terug. De elleboogverbindingen moeten ongeveer een hoek van 90 graden vormen.