7 strategieën Sneller, voller en lichter

1. Rijke geluiden

Niet alleen wat je eet, maar ook de sfeer speelt een rol bij de verzadiging. Snelle achtergrondmuziek zoals hiphop, rap of rock moedigt mensen aan om snel te eten, te kauwen en grotere hoeveelheden te consumeren. Optimaal voor het voelen van de innerlijke signalen: Mozart of ontspannende muziek op de achtergrond, zacht licht en subtiele kleuren.

2. Ideale maaltijden

De "Lean habits study" van de Hamburg University of Applied Sciences laat zien dat mensen die regelmatig drie maaltijden eten tot ze vol zijn, en zich onthouden van snacks, 250 calorieën per dag besparen zonder te strijdvaardig te zijn. De timing, ook volgens Dr. Detlef Pape een rol. Ideaal: een groot, koolhydraatrijk ontbijt (zoals ontbijtgranen), een niet al te vette lunch en een laag koolhydraat, eiwitgebaseerd diner (indien mogelijk vóór 18 uur).

4. Meer vezels

Niet verteerbare vezels van groenten en Co. verzadigen lang, omdat ze het voedselvolume verhogen en de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Trouwens, voedingsvezel bevordert de eliminatie van schadelijke stoffen en remt vetopslag, volgens recente studies over speciale signaaldragers. Ideale dagelijkse hoeveelheid: 30 gram (omdat te veel wordt gedronken!) Bronnen: fruit, groenten, granen, peulvruchten en lijnzaad.