Yoga voor atleten Stretching en dynamische oefeningen voor actieve mensen

Asanas uitrekken

1. Roterende stoel

Breng de wervelkolom omhoog met inademing, duw je hoofd naar de lucht. Uitademen, laat de linkerhand achter het staartbeen zakken en draai dan het bovenlichaam naar links en kijk over de linkerschouder naar achteren. Ademhaling: breng bij elke inhalatie de ruggengraat weer omhoog en ga bij elke uitademing een beetje dieper in de draaiende beweging.

2. Zittend Forward Bend
Breng de buik en borst zo ver mogelijk in de richting van de benen. Laat je hoofd los hangen. De onderrug blijft ontspannen en relatief recht. Voel het stuk in de kuiten, de achterkant van de knieën en de dijrug. Houd positie gedurende 60 seconden of meer. Zo energetisch bijzonder effectief om het met de wijsvinger om de grote teen te houden en de duim op de grote teen te leggen.

3. Zich uitstrekt van de stoel van de held
a) Hielzitting, knieën op heupbreedte open, dijbeen en onderbeen evenwijdig.

b) Met inhalatie rechtop het bekken en de wervelkolom, breng tijdens het uitademen het gewicht naar achteren op de handen of onderarm, waarbij u het hoofd in het verlengde van de wervelkolom houdt. Bij elke inademing, adem bewust in de rek, laat spanning en open spanning los tijdens het uitademen.

Dynamische asanas

4. Dolfijn
a) Ga naar de viervoeter staan. Leg je onderarmen neer en steek je vingers over, til vervolgens je benen van de grond en strek je recht in de bordhouding.

b) Span de buik en ga langzaam terug naar de driehoek. Kom dan in kleine "stappen" met het bovenlichaam naar voren. Herhaal 3 tot 5 keer.

5. Boothouding
Rugligging. Met de inhalatie til je de romp, armen en benen tegelijkertijd zonder momentum langzaam en recht op dezelfde hoogte. ongeveer Houd vast en adem gedurende 20 seconden, kalmeer dan en beheerst met een uitademing, rust even en herhaal. Het inhaleren van kracht in het lichaam, uitademen van de rug, armen en benen.

6. Tijger
a) handen onder de schouders, vingers naar voren. Knie onder de heupen, voeten lang achterover. Trek de scapula naar de heup. Met inhalatie tilt u het hoofd en rechterbeen zo ver mogelijk op.

b) Breng de kin en de knieën samen met de ronde rug en de uitademing. Oefen 5 herhalingen in de ademstroom en vervolgens aan de linkerkant.