Meer bloggers van Sports True Fitness rapporteren

Frustratie Reden 1: Dezelfde fout

Joerg, 18:

Wat was daar aan de hand? "Toen ik aan het voetballen was, kwam ik met de schroeven vast te zitten op het kunstgras. Dit ben ik, als ik erover nadenk, is vaker voorbijgegaan, maar deze keer is helaas de voorste kruisband gescheurd. "

Dit is wat de expert zegt: in dit geval is een operatie vereist, gevolgd door zorgvuldige revalidatie. Lichtgewicht hardloop- en fietseenheden worden pas na vier maanden aanbevolen, ten vroegste na een half jaar voetbal.

Voor iedereen: Verkeerde keuze van schoenen of noppen leidt vaak tot (gevolg-) draaiing van de knie. Dus: pas schoenen aan de grond aan. Stenen op kunstgras zijn taboe, cams zijn oké! Bovendien: na een kruisband scheur langzaam (!) Ga terug naar binnen, het risico op terugval is erg groot.

Frustratie Reden 2: Mies uitgerust

Isabella, 26:

Wat was daar aan de hand? "Ik wilde mijn algemene conditie verbeteren door 2-3 jogs per week te doen, maar na een korte tijd had ik problemen met mijn knieën en mijn achillespezen."

De expert zegt : In dit geval hadden de klachten twee typische oorzaken: de patiënt heeft kinky poten en droeg het volledig ongeschikte schoenen. Bovendien was de last te intens na het vrij rustige winterseizoen.

Voor iedereen: als je opnieuw begint, maar uiterlijk wanneer voetproblemen optreden, is een medische bewegingsanalyse absoluut aan te raden. De belasting, bijvoorbeeld als je regelmatig 10, 15 of zelfs meer kilometers rijdt, is geweldig. Als het lichaam een ​​slechte houding of slecht schoeisel moet compenseren, zijn er blessures geprogrammeerd.

Frustratie Reden 3: Lichaam uit de Lot

Matthias, 24:

Wat was daar aan de hand? "Als ik langer op een mountainbike rijd, heb ik bijna altijd pijn en een verdoofd gevoel onder de zitbeenknobbels. Mijn polsen doen ook pijn. '

Wat de expert zegt: bij mountainbiken, vooral op oneffen terrein, komt het door ongunstige zadeldruk vaak tot pijn en sensorische stoornissen in de schaamstreek. In dit geval leidde een ongelijke beenlengte tot een eenzijdige kanteling van het heupgewricht en verhoogden de problemen.

Voor iedereen: voor terugkerende klachten is een meting van zadeldruk en beenlengtes aan te raden. Als de laatste ongelijk zijn, levert dit vaak problemen op. Tegelijkertijd is het eenvoudig om de wielrem te balanceren met een kliksysteem. Handvat bekleding helpt bij pols problemen.

Frustratie Reden 4: Te hoge last

Britta, 26:

Wat was daar aan de hand? "In de zomer speel ik graag beachvolleybal, maar na de eerste oefensessies krijg ik altijd problemen met de hele beenspieren en de achillespezen."

Dit is wat de expert zegt: diegenen die na een pauze in de sport aan de slag gaan, waarbij snelheid nodig is, zoals bij volleybal, krijgen vaak problemen met de spieren en pezen. De belasting is vanaf het eerste moment vrijwel zeer intens.

Voor iedereen: de snel bewegende spieren kunnen vaker buiten de favoriete sport worden beoefend, bijvoorbeeld met sprints. Hoewel een overgang van binnen- naar strandvolleybal niet te onderschatten is, is het beter dan 0 tot 100. Tip: Houd de spieren warm en strek ze uit.

Frustratie Reden 5: Te veel gezocht

Nicole, 32:

Wat was daar aan de hand? "Na een lange tijd wilde ik mijn zwemtraining opnieuw intensiveren. Mijn kracht is eigenlijk de borststijl, maar na twee of drie eenheden trok het pijnlijk aan de binnenkant van de kniegewrichten. Ook kreeg ik totale nekproblemen. "

Dit is wat de expert zegt: wanneer schoolklachten in het gebied van de binnenband van de knie en meniscus vrij typisch zijn. Belangrijk is nu een sportonderbreking van één tot twee weken en pijnmedicatie, mogelijk fysiotherapie.

Voor iedereen: om het kniegebied te stabiliseren, worden ook goedgerichte techniektraining en krachttraining voor de beenspieren aanbevolen voor amateurzwemmers. Ook aan te raden: variëteit voor de nek, met rug en Krauleinheiten.

Frustratie Reden 6: verkeerd voorbereid

Sebastian, 28:

Wat was daar aan de hand? "Ik ben een ambitieuze roeier. Maar telkens als ik in de lente aan het zomerseizoen begon, kreeg ik problemen met de ellebogen en schoudergewrichten. En dat, hoewel ik ook in de studio heb getraind op de roeimachine. "

Dit is wat de expert zegt: peesstimulatie in de genoemde gebieden, evenals ontsteking van de naburige bursae zijn typisch, als het type belasting verandert.

Voor iedereen: het klinkt banaal, maar binnen roeien is anders dan buiten. Voor de start van het seizoen in een echte boot moeten de constructies eerst wennen aan de nieuwe lading. Dus, stap langzaam in, zelfs als je je fit voelt.