Sterk team racen met vrienden

"Mijn fiets is er altijd"

Een leven zonder fiets voor boekhandelaar Claudia Lübben (31) zou zijn als een boek zonder pagina's: stinkend saai. "Ik rijd elke ochtend naar het werk. Of het nu gaat om zon, regen of sneeuw. "De Frankfurt is eigenlijk een gepassioneerde hardloper. Maar haar lichaam slaat toe: "Ik krijg snel knieklachten." Op de fiets blijft ze echter symptoomvrij. Aangename bijwerking: ondanks de rookstop is Claudia niet toegenomen, maar weegt zelfs 10 kg minder dan drie jaar geleden.

"Hier zijn mijn 105 kilo zo licht als een veertje"

Gedurende tien jaar reed Gabriel Hill (25) races. Totdat hij zijn opleiding begon en geen tijd had om te trainen. Aflevering: Zijn vorm viel, het gewicht steeg. Tot 120 kg. "Eerst probeerde ik te joggen, maar het ging te ver op de gewrichten." Toen probeerde hij krachttraining; zonder succes. Gabriel kwam niet in de gang tot hij de fiets van de zolder had gekregen. Met maximaal drie eenheden per week heeft hij 15 kg vertrapt.

"Ik had problemen tijdens het joggen"

Toen Simone Alberts (35) vijf jaar geleden naar Darmstadt verhuisde, was de in Duitsland geboren Canadees een enthousiaste hardloper. "Ik kreeg echter problemen met de tibiale spiermassa." Uiteindelijk besloot ze dat joggen niet voor haar was en begon met fietsen. "De drijvende kracht was mijn vriend die fanatiek fietser en triatleet is. Onlangs hebben we zelfs een trainingskamp in het Odenwald voltooid. '

"Ik was al een sport-invalide"

Na twee hernia-hernia's werd Markus Offen (33) al beschouwd als een sport-invalide. "De dokters hebben me de diagnose gesteld dat ik waarschijnlijk nooit meer veel sport zal doen." Tot die tijd was de industrieel ontwerper een goede mountainbiker en renner. "Dat is nu niet logisch. Maar racen is voor mij optimaal ondanks de lage lichaamshouding. "Omdat veel van het gewicht door het wiel wordt opgevangen en er niet zoveel schokbewegingen zijn.

"6000 kilometer per jaar zitten erin"

Na de geboorte van haar tweede dochter, registreerde Nicole Reeg (35) zich voor de draaiende sportschool. Toen de cursus was afgelopen, verhuisde de vastgoeddeskundige haar training op een mountainbike. "Na drie maanden heb ik me aangemeld voor de Odenwald-marathon. En eindigde als derde. "Ondertussen traint Nicole tussen zes en dertien uur per week en komt tot 6000 tot 8.000 kilometer per jaar. "Mijn trainingsprogramma is altijd spontaan."