Trainen met uw eigen lichaamsgewicht Onze balanstraining

1e Schouderstand

Voor de Diaturner, voorkant en handgreep.

Plaats vervolgens je hoofd in de nis en rek je benen een voor een uit naar het plafond met een lichte zwaai.

Beginners of mensen met bewegingsonzekerheid kunnen de benen tegen een muur leiden.

Maak nu de nek los en laat deze in de bekleding zinken. Houd deze positie vast gedurende vijf tot acht ademhalingen of gedurende een periode van 30 tot 60 seconden. Het benadrukt kalm en vloeiend ademen.

2. De kikker

Voorspannen armen gestrekt, lichaam centraal naar handen verschuiven. Houd 4 keer gedurende 30 seconden vast.

Kikker: buig je armen, plaats je knieën op de zijkant van je ellebogen. Breng gewicht naar voren, voeten kort van de grond. Verhoog de wachttijd langzaam.

3. L-Sit

Klassieke turneroefening: pak parallettes, strek armen, knieën naar de borst. Zorg dat je deze houding lang vasthoudt en strek dan je benen in ruil. Volgend niveau: strek en buig beide benen tegelijkertijd. Uiteindelijk is het uw doel om een ​​90 graden L-Sit gedurende 4 keer 30 seconden vast te houden.

Voor de "Low Straddle L-Sit" is er veel meer kracht nodig om de romp op te tillen. Probeer het alleen als je de L-Sit beheerst!

4. Ellebooghendel

Voor ervaren: op basis van de Parallettes.

Ondersteun de ellebogen links en rechts van de navel tegen de buik. Til langzaam een ​​been op. Als dat goed werkt, hef dan ook het tweede been op. Het openen van de benen helpt om in evenwicht te brengen. Doel: 4 keer 30 seconden.

De "Bent Arm Planche" voor de ervarenen. Hier dienen alleen de handen als breekpunten.