Po-oefeningen De succesoefeningen voor een strakke kont

Beenlift aan de zijkant

Voor de kont en het gevoel voor balans. Hüftbreit sta, druk het been niet volledig in. Breng het andere been langzaam ten minste 20 seconden zijwaarts omhoog en omlaag. Als alternatief: laat het been rondcirkelen of schrijf achtste.

Loop naar de zijkant

Van de tribune 15 tot 20 keer een grote stap terzijde. De knie mag niet over de teen uitsteken. Druk nogmaals op, terug naar de startpositie. Pagina verandering.
Voor de ervarenen: hoe groter de stap, hoe moeilijker.

Val vooruit

Versterkt billen en beenextensoren. Maak een grote stap naar voren, buig je benen, laat je romp zakken. Duw vervolgens krachtig terug naar de startpositie. 15 tot 20 keer. Pagina verandering.
Voor de ervarenen: neem een ​​halter in elke hand en laat de armen dichtbij het lichaam hangen. Intensiveert de training.

stap Training

Stap op, met één been 15 korte en sterke veren terug, haal het momentum van de billen op, daal af. Pagina verandering.

Hurk tegen de muur

Vormt kont en dijen. Leun met je rug tegen een muur en schuif zo laag dat je onderbenen en dijen in een rechte hoek staan. Houd deze positie ten minste 30 seconden vast.

Heflift in laterale positie

De handigere variant van Oefening 1. Leg op de vloer, beide benen samen. Zet nu op zijn tenen, til het bovenbeen langzaam op (2 seconden) en lager (2 seconden).

Heflift in laterale positie

20 tot 30 keer, dan van kant wisselen.

Beck brug

Versterkt hamstrings en billen. Liggen op de grond, beide voeten op. Til nu het bekken op tot de romp en de dijen een lijn vormen. Houd positie gedurende 20 tot 30 seconden vast.
Voor de ervarenen: het wordt moeilijker als je een been uitrekt.