Biosiegel Wat betekent het?

Duitse Biosiegel, Eu-Biosiegel

Achter beide zegels gaat de EC-ecoregeling. Ze worden parallel gebruikt, terwijl het EU-zegel nu verplicht is, de zeshoek moet zich niet voorstellen vanwege zijn roem. Het zegel belooft: de ingrediënten van de producten bestaan ​​voor 95% uit biologische landbouw. Additieven zoals smaakversterkers en smaakstoffen zijn verboden - lecithinen, calciumchloride en nog 47 additieven zijn toegestaan. Voor vlees betekent het zegel: dierenwelzijn volgens de biologische verordening van de EG. Beter dan conventioneel, maar laat nog veel ruimte over.

Demeter

De naam Demeter staat voor een Duitse biologische landbouwassociatie, die nu meer dan 3.500 voedingsmiddelen verkoopt, evenals cosmetica en modeartikelen in reformwinkels en natuurvoedingswinkels. Ingrediënten van de producten zijn 100% biologisch en bij de productie van producten zijn slechts een paar additieven toegestaan.

Bioland

Met ongeveer 6000 boerderijen is Bioland de grootste biologische landbouwvereniging in Duitsland. Toonaangevend beeld is een bijzonder welzijnsvriendelijke veeteelt. De richtlijnen zijn grotendeels strenger dan die van de EU-milieuverordening. Het voer kan dus alleen van de boerderij komen of van andere biologische boerderijen. Dierentransporten mogen niet langer duren dan vier uur.